BIST 9.547
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,30
HABER /  GÜNCEL

Soma'da sendika temsilcisini kovaladılar

Soma'da maden faciasıyla ilgili açıklama yapan Maden-İş Sendikası Bölge Temsilcisi vatandaşların hedefi oldu.

Abone ol

Maden İş Sendikası Şubesi Başkanı Tamer Küçükgencay, olayın 8. günü açıklama yapmak isteyince maden işçilerinin sert tepkisiyle karşılaştı.

Maden faciasının ardından Soma’daki gerginlik devam ediyor.  Açıklamasını tamamlayamayan Küçükgencay, Hükümet Konağı’na gitmek zorunda kaldı.

301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden faciasının 8. günü bir açıklama yapan Maden İş Sendikası Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, şunları söyledi:

“13 Mayıs 2014’de ülkemizin ve dünyanın en büyük maden kazasıyla karşı karşıya kaldık. O günden bu yana işyerindeydik. Dışarıdan gelen birçok insan farklı açıklamalarda bulundu. 2 bin 600 vatandaşa devlet maaş vereceğini söyledi. Aynı firmanın 3 bine yakın çalışan arkadaşa da acilen bağlanmasını istiyoruz. Bir de acilen uygun hale getirilmesini bekliyoruz. Yapılıncaya kadar da biz işyerlerine kimseyi sokmayacağız. Acilen iş sağlığı iş güvenliği önlemlerinin alınıp denetlenmesi gerekiyor. Biz de sendika olarak çözüm bulunmasını istiyoruz.”

KOLLARIMDAN 150 CENAZE GEÇTİ

Maden işçilerinden birisi Küçükgencay’ın yanına gelerek “Ben emekli oldum emekli tazminatımı alamadım. 12 senem gitti” diyerek elindeki senedi gösterdi. Bir maden işçisi “Benim kollarımdan 150 cenaze geçti. Uyuyamıyorum. Kimseye anlatamıyorum” diye tepki gösterdi.

ADLİYE BİNASINA SIĞINDI

Basın toplantısından sonra adliye binasının önünde canlı yayına katılan Küçükgencer, konuşurken oradaki vatandaşların 'sendikanın köpeği, şirketin köpeği' gibi sözlü saldırılara maruz kaldı. Küçükgencer, tepkilerin artması üzerine Adliye binasına sığınmak zorunda kaldı.