BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.443,14
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin doğusu resmen buz tuttu

Türkiye'nin Doğu bölgeleri Sibirya soğuklarıyla resmen donuyor... En düşük sıcaklıklar ise bu ili vurdu.

Abone ol

Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisindeki Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 31 derece ile Ağrı'da ölçüldü.

Bölgede Perşembe ve Cuma günü de hava sıcaklığı eksi 30 derece civarında seyredecek, hafta sonu ise başlayacak kar yağışıyla hava sıcaklıkları artacak. Doğu'da durum böyleyken Batı ve Akdeniz'de ise hava sıcaklıklarının günden güne artması bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor.

AĞRI -31 DERECE

Gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da eksi 31, Erzurum'da eksi 30, Ardahan'da eksi 26, Kars'ta eksi 24, Bayburt'ta eksi 20, Erzincan'da eksi 15 ve Iğdır'da eksi 9 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı'da eksi 13, Ardahan'da eksi 12, Erzurum'da eksi 11, Bayburt'ta eksi 9, Kars'ta eksi 8, Erzincan'da eksi 4 ve Iğdır'da eksi 2 derece olması tahmin ediliyor.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 145, Ağrı'da 68 ve Iğdır'da 3 olmak üzere toplam 216 köyle ulaşım sağlanamıyor. Söz konusu yolların ulaşıma açılabilmesi için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince karla mücadele çalışması yapılıyor.

SİBİRYA YÜKSEK BASINÇ SİSTEMİ

Ülkemizde doğu ve kuzeydoğudan sokulan termik kökenli yüksek basınç alanıdır. Türkiye'yi sadece kış aylarında Doğu Anadolu ve Balkanlar üzerinden etkiler. Az fakat etkin kar yağışı ile soğuk ve ayazın fazla olduğu hava tipini simgeler.

TUNCELİ'DE KAR KALINLIĞI 3 METREYİ AŞTI

Yoğun kış şartlarının yaşandığı Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar kalınlığı yer yer 3 metreyi aştı.

Ovacık'ta 3 metreyi aşan kar nedeniyle tek katlı evler adeta görülemez hale geldi. Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü ilçede, yoğun kar örtüsünün yanı sıra dondurucu soğuk hava da vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

İlçedeki evlerin çatılarında biriken kar örtüsü, tehlike saçıyor. Belediye ekipleri, gece gündüz demeden kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.