BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Canlı yayında iş teklifi aldı

Uğur Acar ameliyattan 1 ay sonra kameralar karşısına geçti

Abone ol

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlar Akdeniz Üniversitesinde basın toplantısı düzenledi. Acar, basın toplantısı sırasında iş teklifi aldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kısa bir konuşma yapan Uğur Acar, özetle şunları söyledi:

"Hastanede yatarken benden daha kötü durumda olanları gördüm. Yatalak olanları, eli kolu olmayanları gördüm. Onları görünce kendimi daha iyi hissettim. Organ nakli için organları bağışlayan aileye teşekkür ediyorum. Türkiye'de bir ilki başardık Tamer hocamızla, kendisine de çok teşekkür ediyorum. Sonuçları çok beğendim.

Taburcu olduktan sonra tedavilerim sürecek. Bir süre sonra karşınıza daha düzgün bir insan olarak çıkacağım. Şu anda tedavilerim devam ettiği için normal durumdayım ama bundan daha iyi olacağıma eminim. Şu anda başka bir açıklama yapamayacağım, yoruldum."

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise toplantıda Uğur Acar'a müjde verdi.

Rektör Kurtcephe, "İş bulamadığını söylemişti. Akdeniz Üniversitesi'nde kendisinde iş teklif ediyorum. Arzu ederse bizimle çalışabilir" dedi. 

İLK AYNAYA BAKTIĞIMDA...

İlk aynaya baktığında neler hissettiğini de söyleyen Acar; ''Bundan daha iyisi olamaz, tüm Türk doktorlarına teşekkür ediyorum. Aynaya baktığımda bunu hissettim.'' dedi

10 GÜN SONRA TAMAMEN TOPLUMA KARIŞACAK

Acar'ın son durumunu değerlendiren Prof. Dr.Ömer Özkan; ''Hastamızın 1. ayı bitirmesi sebebiyle karşınıza çıkarıyoruz. Şu ana kadar karşınıza çıkarmama nedenimiz tamamen tıbbi nedenlerdir. İnşallah 10 gün sonra tamamen topluma karışacak. İnşallah 10-15 gün sonra bir böbrek nakli olmuş hastamız gibi normal yaşantısına dönecek.''dedi

"O BİZİM OĞLUMUZ, EVLADIMIZ"

Uğur Acar'dan sonra söz alan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe orada bulunlara bir müjdeli haber daha verdi. Kurtcephe "Uğur az önce iş bulamadığını söylemişti. Ben huzurlarınızda Uğur'a iş teklif ediyorum. Akdeniz Üniversitesi'nde bizimle çalışmasını teklif ediyorum. İş aramasına gerek yok. Biz büyük bir aileyiz, Uğur da bizim bir oğlumuz evladımız. Eğer arzu ederse bizimle çalışabilir" diyerek Uğur'un dileğini gerçekleştirmeye hazır olduklarını açıkladı.

İKİ ŞEYİ ÇOK ÖZLEDİM

 Prof. Özkan’ın da isteğiyle Acar, dün birkaç dakikalığına kameraların karşısına çıkarıldı. “Kendimi çok iyi hissediyorum. Verici aileye teşekkür ediyorum” diyen Acar, “Yüzüne alıştın mı?” sorusuna da, “Alışmaya çalışıyorum” yanıtını verdi. Acar, “Bir gün yüzümün düzgün olacağına emindim. Daha başarılı bir operasyon olamaz” diye konuştu. İki şeyi çok özlediğini ifade eden Acar, taburcu edilince ilk olarak sucuklu yumurtalı bir sofrada kahvaltı yapmak ve hamama gitmek istediğini söyledi. Acar, “Evlilik hayalin var mı?” sorusunu, “Böyle bir duygu yaşamadım” diye yanıtladı.