BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.431,72
HABER /  GÜNCEL

Sabah 3 yalanı toplayıp 1 haber yaptı!

Sabah Gazetesi Ankara Eki'nde, Keçiören Belediyesi'nin bir hizmetini öyle çarpıttı ki, yalanda pes dedirtti.

Abone ol

Gazetenin Keçiören Belediyesi Yönetimini töhmet altında bırakan "Keçiören'de Kira Kıyağı" başlıklı manşet haberi baştan sona yalan çıktı.

Habervaktim.com'un haberine göre belediye Sabah gazetesine dava açmaya hazırlanıyor.

SABAH'IN İDDİASI: 6 DAİRE KİRALANDI

Sabah'ın 17 Şubat tarihli Ankara ekinde yayımlanan "Keçiören'de Kira Kıyağı" başlıklı aleyhte haberde, Keçiören Belediye Meclis Üyesi Aslan Alptekin'in babası Nurettin Alptekin'den altı daire kiralandığı iddia ediliyordu.

GERÇEK: 2 DÜKKAN KİRALANDI

Oysa sunmuş olduğu çeşitli hizmetlerin icrası için bir kısım gayrimenkullerin kiralanması yoluna giden Keçiören Belediyesi'nin adı geçen kişiden altı daire değil, iki dükkan kiraladığı açıklandı.

SABAH'IN İDDİASI: 165 BİN TL ÖDENDİ

Sabah'ın haberinde bu kiralamalar için 165 bin TL ödendiği de iddia ediliyordu. Bunun da gerçek dışı olduğu anlaşıldı.

GERÇEK: 78 BİN TL ÖDENDİ

Keçiören Belediyesi'nin sözkonusu kişiden kiraladığı 2 dükkan için vergiler dahil toplam 78 bin 744 TL ödeme yaptığı açıklandı. Belediye Başkanı Mustafa Ak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İddia edildiği gibi dükkanların kirası 'çok yüksek' değil bilakis, emsallerinden düşüktür" dedi.

SABAH'IN İDDİASI: KANUNLARA AYKIRI

Haberde, bu kiralamanın "kanunlara tamamen aykırı olduğu" da ileri sürülüyordu. Başkan Ak, bu iddianın da tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

GERÇEK: KİRALAMA YASAĞI MECLİS ÜYESİ İÇİN

Belediye Başkanı Mustafa Ak, 5393 sayılı belediye kanununun 28. maddesinin "Belediye Başkanı görevi süresince veya görevinin sona ermesinden itibaren üç yıl süre ile meclis üyeleri ise görevi süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz" şeklinde olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

"Bahsi geçen bu iki dükkan Keçiören Belediye Meclis Üyesi Aslan Alptekin'in şahsına ait olmayıp babası Nurettin Alptekin'e aittir. Kanunun açık amir hükmü gereği kiralama yasağı, Belediye Meclis Üyesi'nin şahsına münhasır olup kan ya da sıhri hısımlarını bağlamayacağından kira sözleşmesinin kanuna aykırılığı söz konusu değildir."

TAMAMEN HUKUKA UYGUN

Başkan Ak ayrıca "Bununla birlikte kimlerin ihalelere katılamayacağını düzenleyen Kamu İhale Kanununun 6. ve 11. Maddelerine göre de ihale komisyonu üyesi olmayan Belediye Meclis Üyesi Aslan Alptekin bu sınırların dışındadır. Dolayısıyla Nurettin Alptekin'le yapılan kiralama işlemleri tamamen hukuka uygundur" dedi.

BU DÜKKANLARDA NE İŞ YAPILIYOR?1.20120222125826.jpg

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sabah'ın yanlış bilgilerle çarpıttı kiralama işinin bundan ibaret olduğunu ifade etmekle yetinmeyip, bu dükkanlarda ne iş yapıldığını da şöyle açıkladı:

"Haberde kastedilen ve gerçek sayısı 2 olan dükkanlar, ( KEÇMEK ) Keçiören Meslek Edindirme Kursları'nca kullanılmakta olup 850 öğrencinin 15 farklı branşta kurs gördüğü 10 ayrı derslikten oluşmaktadır. Bu kurslar, mahallede yaşayanların en rahat ulaşabileceği bir bölgede bulunuyor olması nedeniyle de ayrıca tercih sebebi olmuştur. Kursiyerler, sözü edilen haberden sonra kursların sekteye uğrama ihtimalini düşünerek ciddi anlamda kaygılanmış ve bu kursların devam etmesi hususunda aileleri ile birlikte ısrarlı taleplerini tarafımıza iletmişlerdir."

BELEDİYE SABAH'A DAVA AÇIYOR

Mustafa Ak, Sabah'a kamuoyunu yanıltmaya yönelik ve bütünüyle asılsız iddialardan oluşan bu haberiyle ilgili olarak noter kanalıyla tekzip gönderdiklerini ve hukuki işlem başlattıklarını söyledi.