BIST 10.056
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.423,18
HABER /  POLİTİKA

Tutuklu vekillerin gözü kulağı bu masada

Meclis Başkanlık Divanı'nda, tutuklu vekillerin biriken maaşlarının bulunduğu hesapların kullanıma açılıp açılmaması görüşülüyor

Abone ol

Meclis Başkanlık Divanı, uzun süredir Meclis bürokrasinin üzerinde çalıştığı tutuklu vekillerin özlük haklarını görüşmek için toplandı.

Toplantıda, 8 tutuklu vekilin hesaplarında biriken yaklaşık 100'er bin TL'nin kullanıma açılıp açılmayacağı konusunun yanında, CHP'nin talepleri de masada.

Muhalefet partisi, tutuklu vekiller için sekreter dışında danışman ve 3. personel yardımının da verilmesini gündeme getirecek.

Öğle saatlerinde sona ermesi beklenen toplantıda, Meclis Başkanlık Divanı'nın bu konu dışında görüştüğü başlıklardan biri de, mazeret bidirerek genel kurul ve komisyon çalışmalarına katılmayan vekiller hakkındaki devamsızlık raporları.Bu konu son olarak, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin 'takipteyim' dediği AK Parti Milletvekili Hakan Şükür'le ilgili gündeme gelmişti. İnce, bir televizyon kanalında spor yorumculuğu yapan Şükür'ün, genel kurul ve komisyon toplantılarına katılmadığını söylemişti.

Ayrıca Başkanlık Divanı, Meclis'in kapalı otopark sorununa da çözüm arayışı içinde. Vekillerin bu otoparkta birkaç araç bulundurmasının 1 araçla sınırlandırılması ve fazla araçların tahliye edilmesi kararının alınması bekleniyor.