BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

O ödüller bu yıl verilmeyecek

'Yeşilçam Ödülleri'ni 2012 yılında düzenlemeyeceği basın toplantısıyla açıklandı..

Abone ol

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil 4 yıldır ortaklaşa gerçekleştirdikleri “Yeşilçam Ödülleri”ni 2012 yılında düzenlemeyeceklerini basın toplantısıyla açıkladı

Pera Palace Hotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan bu yıl beşincisi düzenlenmesi beklenen Yeşilçam Ödülleri'nin dondurulduğunu söyledi. Demircan, “Yeşilçam Ödülleri'ni bir yıl süreyle donduruyoruz. Belediyemiz ve paydaşlarımızın ortak kararıyla sinema meslek birliklerinin düzenleyeceği yeni ödüllere şans vermek amacıyla Yeşilçam Ödülleri'ni bu yıl düzenlemeyeceğiz. Sinema Meslek Birlikleri’nin vereceği ilk ödülleri takip edip, ardından yeni bir değerlendirme yapacağız. Ödüllerin başarılı olmasını diliyoruz. Paydaşları arasında olmasak da bu başarı bizim başarımızdır. Alkışlanmaktan gurur duyduğumuz gibi, alkışlamaktan da gurur duyacağız "dedi.

BAŞKAN DEMİRCAN SÜRECİ ANLATTI

Demircan, Sinema Meslek Birlikleri’nin Yeşilçam Ödülleri ile ilgisi olmayan başka bir proje açıkladıklarını belirterek, "Meslek birliklerinin Yeşilçam Ödülleri'ne katılmaları için yapılan teklifi dikkate almamaları üzücü olmuştur. Ancak, sinema endüstrisi için ürettiğimiz milyonlarca liralık katma değerin boşa gitmediğini gördük, oluşturduğumuz farktan gurur duyduk" dedi. Demircan, sözlerine şöyle devam etti; "Her değerin etrafında kümelenen herkesle hiçbir önyargı gözetmeksizin konuştum, görüştüm, tartıştım. Sektör temsilcileriyle Yeşilçam Ödülleri projemizi paylaştık. O zamanlar umutsuzluk vardı, yapılamaz deniyordu. Bütün olumsuzluklara rağmen bizimle aynı hayali paylaşan TÜRSAK ile yola çıktık.

Kültür Bakanlığı projemizi büyük bir heyecanla destekledi. Yeşilçam Ödülleri'nin yapılabilir olduğunu herkes gördü. Sinema meslek birlikleriyle de sürekli irtibat halindeydik. Teknik konulardaki itirazlarını dinledik, dikkate aldık. Sinema Meslek Birlikleri’nin Yeşilçam Ödülleri'nde paydaş olmasını kendilerine teklif ettik. 5. Yeşilçam Ödülleri'ni birlikte vermeyi prensip olarak benimsedik. Çok daha etkin ve güçlü Yeşilçam Ödülleri üzerinde görüşmeler devam ederken, haberimiz olmadan meslek birlikleri bir basın toplantısı düzenlediler. Birliğin geliştirdiği projenin detaylarını basından öğrendik. Geleneksel Yeşilçam Ödülleri ile ilgisi olmayan başka bir proje açıkladılar. Gelenekselleşmiş bir ödül programımız varken, aynı amaca hizmet edeceği varsayılan, bizim dışımızda geliştirilen, açıklanan paydaşları arasında olmadığımız aynı isimli yeni bir ödül programına katılamayacağımızı kendilerine bildirdik” dedi.

1329907014-2.20120222131402.jpg

YİĞİTGİL:4 YIL ONUR DUYDUK

Beyoğlu Belediyesi ile birlikte Türk sinemasının en iyilerinin seçilmesi için yola çıktıklarını belirten TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil, Yeşilçam Ödülleri ile amaçlarının Yeşilçam Sinema Akademisini oluşturmak olduğunu ifade etti. Yiğitgil, “Tüm yönetim kurulumuz bu amaca katkı vermekten onur duydu. 4 yıl süresince Türk sinemasının, o yılki en iyisini seçerken ekonomik katkı sağlamak için bazen TÜRSAK olarak, bazen Beyoğlu Belediyesi ile birlikte sponsorluk bulduk. Biz diğer meslek örgütleriyle tatlı bir şekilde beraber olmak için çok çaba gösterdik. Onlar da çaba gösterdi. Bir konsorsiyum sağlanır gibi oldu ama maalesef olamadı. O zaman başkanla birlikte dedik ki şimdi onlara bırakalım bu işi. Bakacağız, göreceğiz, çıta çok yüksek" diye konuştu.