BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Abhazya cumhurbaşkanına altıncı suikast

Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Abhazya'nın Cumhurbaşkanı Alexander Ankvab, düzenlenen bombalı ve silahlı suikasttan yara almadan kurtuldu. Ancak cumhurbaşkanının bir koruması ölürken, ikisi ise ağır yaralandı.

Abone ol

Ankvab, saldırıdan yara almadan kurtulduğunu söylüyor

Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Abhazya'nın Cumhurbaşkanı Aleksander Ankvab düzenlenen bir suikasttan sağ kurtuldu.

Ankvab, bugün aracıyla ofisine doğru giderken silahlı kişilerin saldırısına uğradı ancak kendi ifadesine göre yara almadan kurtuldu.

Sabah erken saatlerde düzenlenen saldırıda cumhurbaşkanının en az bir korumasının öldürüldüğü, ikisinin ise ciddi şekilde yaralandığı bildiriliyor.

BBC'nin Gürcistan muhabiri Damien McGuinnes, suikastın Ankvab'ın aracının da aralarında olduğu konvoya mayınlı saldırı ile başladığını, ardından da silahlı kişilerin makineli tüfekler ve el bombaları ile saldırdıklarını söylüyor.

Bir hükümet sözcüsü BBC'ye yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanının ofisinde olduğunu ancak saldırganların bulunamadığını belirtti.

Bu suikast, Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgesinin liderine bu yıl içerisinde düzenlenen altıncı saldırı oluyor.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Abhazya'da ayrılıkçılar Gürcistan'a karşı silahlı mücadele başlatmış, çatışmalar sonucunda binlerce kişi ölmüştü.

Abhazya'daki iç savaş nedeniyle yüz binlerce kişi de yerlerinden edilmişti.

Rusya ve az sayıdaki bazı devletler Abhazya'nın bağımsızlığını tanırken, dünya devletlerinin büyük bir kısmı ise bölgeyi Gürcistan'ın parçası olarak görüyor.

Saldırıyı henüz hiçbir grup üstlenmedi.