BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  SPOR

Türkiye Çekya'ya 91 - 76 yenildi turnuvaya veda etti

Çin'de düzenlenen FIBA 2019 Dünya Kupası'nda E Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Çekya'ya 91 - 76 yenilen A Milli Erkek Basketbol Takımı, son 16'ya katılma hakkını yitirdi.

Abone ol

Çin'de düzenlenen FIBA Dünya Kupası E Grubu üçüncü maçında A Milli Erkek Basketbol Takımı, Çekya'ya 91-76 yenildi ve turnuvaya veda etti. Bu galibiyetin ardından Çekya, son 16 turuna kaldı. A Milli Basketbol Takımımız, Olimpiyat Elemeleri vizesi için klasman maçları oynayacak.

Klasman maçları oynayacak 
Milliler daha önce E Grubu’nda Japonya’yı 86-67 yenmiş ve ABD’ye 93-32 yenilmişti. Çekya mağlubiyetinin ardından 4 puanla 3’üncü sırayı alan ay-yıldızlılar, 17-32 klasman maçı oynayacak. Dongguan’da oynanacak klasman karşılaşmalarında E Grubu’nun 3 ve 4’üncüleri, F Grubu’nu 3 ve 4’üncü sırada tamamlayan takımlarla O Grubu’nda bir araya gelecek. E Grubu’nda alınan puanlar buraya taşınacak. O Grubu maçlarında takımlar ilk grup sürecinde karşılaşmadıkları ekiplerle maç yapacak. Oynanacak maçların sonucunda, FIBA’nın resmi basketbol kurallarına göre, gruplarını ilk sırada bitiren takımlar 17-20, ikinciler 21-24, üçüncüler 25-28 ve dördüncüler ise 29-32 sıralarına yerleşecek. 

Ufuk Sarıca: Bugün de yapamadık üzgünüm
Maçın ardından konuşan antrenör Ufuk Sarıca, şu ifadeleri kullandı; Ufuk Sarıca: "Başka türlü heveslerimiz, hayallerimiz vardı ama basketbolda her gün sahada ciddi kalıp oynamak lazım. Nasıl iki gün önce büyük bir zafere imza atacakken olmadı, bugün de yapamadık. Üzgünüm.



''Mental olarak hazır olmamız lazımdı''

Oyun disiplininden de koptuk, çok üzgünüm. Takım halinde durmamız lazımdı. 2 gün önce tarihi bir olaya imza atacaktık ama bugün hiçbir şey yapamadık. Belki enerjimiz yetmeyebilir ama mental olarak hazır olmamız lazımdı. Çok temposuzduk. Devre arasında da söyledim. Takım iyi oynamadı. Çekya bugün takım oyununun örneğini gösterdi. Biz nasıl 2 gün önce gösterdiysek onlar da bugün gösterdi"

Uzatmalarda ABD'yi elimizden kaçırmıştık

Ay-yıldızlılar grubun ilk maçında Japonya'yı 86-67'lik skorla galip ederken, ikinci karşılaşmada ise uzatmalarda ABD'ye 93-92 mağlup olmuştu. Rakip Çekya ise grubun ilk müsabakasında ABD'ye 88-67 yenilirken, Japonya'yı ise 89-76'lık skorla mağlup etmişti.