BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Türkiye bütçesinin yarıdan fazlası sağlığa gidiyor

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin reel bütçesinin yarıdan fazlasının sağlık sektörüne harcandığını açıklandı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Özel Cihangir Hastanesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 11 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde sağlığın, halka yönelik yapılan hizmetlerin en başında geldiğini söyledi.

Sağlığın insan için vazgeçilmez bir değer olduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti:

"Eskiden düşünün ki bir insan, kendisi, eşi veya çocukları hastalandığı zaman ne varsa malını, mülkünü satar, tedavi için harcardı. O zaman sosyal güvenliğimiz yoktu. Yani sağlık giderlerimiz devlet tarafından karşılanmıyordu. Şimdi hamdolsun ki son çıkarılan kanunlarla öğrencilerimize, yurt dışından gelen misafirlerimize varıncaya kadar özellikle belli bir yaşın altında herkes sosyal güvenlik kapsamı içerisindedir. En ağır ameliyatlar, en yoğun bakımlar, bugün devletimizin hastanelerinde yapılabiliyor. Özel hastanelerden de hizmet alınabiliyor. Böyle bir sağlık hizmeti her zaman teşekküre, takdire layıktır."

Acil servislere gelen hastaların hiçbirinden tedavi ücreti alınmadığını dile getiren Arınç, bunun çok güzel bir uygulama olduğunu anlattı.

Arınç, karşılık beklenmeden en önemli tedavilerin bile yapıldığı bir noktaya gelindiğine dikkati çekerek, hükümetin, kamu yatırımları arasında en çok sağlığa önem verdiğini belirtti.

Özel hastaneleri de teşvik ettiklerini söyleyen Arınç, şunları kaydetti:

"Çok masraflı bir sektörden bahsediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütçesinin reel olarak yarısından fazlası sağlığa, sosyal güvenliğe gidiyor. Bütün bunları sizin için sarf ediyoruz. Bunların içerisinde kayıp kaçaklar, suistimaller de olabilir ama hiçbirinizden şikayet duymamak için ne varsa veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Yeter ki siz bir defa 'Allah razı olsun, bu hükümet ne güzel sağlık yaptı, istediğim kapıyı çalabiliyorum, istediğim yerde tedavi hizmeti alabiliyorum' demiş olun."