BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Eylemcilere tazyikli su ile müdahale

İstanbul Taksim’de süren protestolara destek vermek için Hatay’da düzenlenen eyleme, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. <br/>...

Abone ol

İstanbul Taksim’de süren protestolara destek vermek için Hatay’da düzenlenen eyleme, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
Hatay’da Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etmek amacıyla toplanan ve yürüyüşün ardından polise taş atan gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Saray Caddesi’nde toplanan bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri Ulus Alanı’na kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı. Slogan atarak Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto eden grubun açıklamasının ardından alana gelen Çarşı Grubu ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri yürüyüş yapmak istedi.
Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan protestocular, daha sonra Hürriyet Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Alanı’na yürüdü. Bu sırada bazı grup üyeleri polise taş attı. Polis yetkililerinin ikna etmeye ve sakinleştirmeye çalıştığı grubun taş atmaya devam etmesi üzerine biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu.
İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç’ın ikna çabasına rağmen taş atmaya devam eden göstericiler dağılmayınca İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu ile askerler de alana geldi. Devam eden protesto nedeniyle polise yönelik taşlı saldırı ve müdahale sırasında bazı göstericiler ile polislerin yaralandığı gözlendi.
Polisin biber gazına, taşla karşılık veren protestocuların eylemleri devam ediyor.
(İHA)