BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,84
ALTIN 2.427,92
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan için böyle afiş asıldı

Trabzon'da bir grup sabah saatlerinde Atatürk Alanı'nda, Atatürk anıtı önünde, İstanbul Gezi Parkı'ndaki eyleme destek için toplandı.

Abone ol

Bazı sivil toplum örgütlerinin öğle saatlerinde postane önünden başlayan yürüyüşünde de, 'Recop Tazyik Gazaboğan' afişi dikkat çekti.

Trabzon, Rize ve Artvin'de, İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'nda polisin müdahalesini protesto eylemleri yapıldı. Hükümet aleyhine sloganlar atılarak, istifaya çağrıldı.

Çevredeki vatandaşlarında zaman zaman destek verdiği yürüyüş, Atatürk Alanı'na kadar devam etti. Burada oturma eylemi yapan grupla birleşen eylemciler, ortak bir basın açıklaması ile Gezi Parkı'nda yapılan sert müdahaleleri protesto ettiler, hükümeti istifaya çağırdılar. Gerek yürüyüş gerekse eylem boyunca çevrede çok az sayıda görülen polislerin herhangi bir müdahalesinin olmaması dikkat çekti.

RİZE'DE POLİSİ YUHALADILAR

Rize'de Tuzcuoğlu Memiş Ağa Parkı'nda toplanan yaklaşık 150 kişi, Taksim Gezi Parkı'nda polisin müdahalesini protesto etti. Hükümet aleyhine sloganlar atan ve AK Parti Rize İl Başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçen grup, çevrede güvenlik önlemi alan polisi yuhaladı. AK Parti önündeki protesto eylemi sonrasında grup üyelerinden bazıları belediye parkında oturma eylemi gerçekleştirdi. Bu sırada elinde odunla park alanına gelen bir kişi, 'Ya sev ya terk et' diyerek grubun üzerine yürümek istedi. Öfkeli kişi, vatandaşlar ve sivil polis ekiplerince parktan uzaklaştırıldı.

HÜKÜMET İSTİFA

Artvin'de de yaklaşık 100 kişilik bir grup, Kızılay İş Hanı önünde toplandı. Sosyal medyadan örgütlendiği öğrenilen grup İnönü Caddesi'nden alkışlar eşliğinde slogan atarak yağış altında valiliğe kadar yürüdü. Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin yanı sıra, 'Katil AKP Türkiye´yi terk et', ' Hükümet İstifa', 'Taksim savaşta Artvin nerede' ve 'Gezi Parkı bizimdir bizim kalacak' pankartları taşıyan grup adına yapılan açıklamada, Gezi Parkı'nda direnenlere destek için eylem yapıldığı vurgulandı. Eylemde, Artvin Cerattepe'de maden çıkaracak şirket aleyhine de sloganlar atıldı.