BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Trabzon’da Taksim protestosu

Taksim Gezi Parkı’nda yaşananlarla ilgili Trabzon’da bir protesto eylemi gerçekleştirildi.<br/>Ellerinde dövizlerle birlikte Postane önünden...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı’nda yaşananlarla ilgili Trabzon’da bir protesto eylemi gerçekleştirildi.
Ellerinde dövizlerle birlikte Postane önünden Atatürk Alanı’na kadar yürüyen aralarında üniversite öğrencilerinin yer aldığı kalabalık grup, AK Parti hükümeti alehinde sloganlar atarken, KESK dönem sözcüsü Muhammet İkinci, "Ceberutluk, otoriterlik, halk düşmanlığı AK Parti iktidarının karakteri oldu" dedi. Atatürk Anıtı önünde basın açıklamasını okuyan İkinci, iktidarın son marifetini İstanbul’da Gezi Parkı’nda gördüklerini ifade ederek,"AK Parti iktidarı adım adım hayata geçirdiği neoliberal-muhafazar-gerici düzenini tahkim etmeye devam ediyor. Yaşamın her alanına doğrudan müdahale eden ve sermaya yanlısı düzenlemeler ile hayata dair her şeyi metalaştırıp ranta dönüştüren iktidarın son marifeti İstanbul’da Gezi Parkı’nda gördük. Ceberutluk,otoroterlik halk düşmanlığı AK Parti iktidarının karakteri oldu. Zulmun ve zorbalığın efendileri bir kez daha demokrasiden, halktan, hukuktan, güzellikten nasiplerini almadıklarını gösterdiler. Ama İstanbul’da direnenler var, yaşam alanlarını, doğayı savunanlar var, zulmun ve zorbalığın efendilerine dur diyenler var. Selam olsun bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşayıp ve direnenlere selam olsun. Taksim’de gezi parkında direnenlere. AK Parti iktidarı ülkemizi hızla bir karanlığa sürüklüyor. Türkiye’nin her yerinde halk ayakta. AK Parti iktidarını bir kez daha hatırlayalım. Anadolu zalimin zulmune karşı isyanların, direnişlerin coğrafyasıdır. AK Parti iktidarını uyarıyoruz. Bu uyarıyı iyi değerlendirsinler. Halk ile kavga olmaz. Halkı ile kavgalı olan iktidarların meşrutiyeti sorgulanır. Zulum ile adab olanın akibeti berbat olur. AK Parti iktidarı yaşam alanlarımıza saldırmaktan vazgeçmelidir. Halk düşmanlığını terk etmelidir. Taksim’den gezi parkından elini çekmelidir. Yoksa bu kavga bitmez. AK Parti iktidarını hukuk önünde, adalet önünde halkın önünde diz çökmeye davet ediyoruz" diye konuştu.
Açıklama sırasında sık sık "Başbakan istafa, direne direne kazanacağız" sloganları atılırken, kalabalık grup daha sonra dağıldı.
(İHA)