BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,10
ALTIN 2.500,50
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na hodri meydan

Başbakan Recep Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu halkı tahrik etmemesi konusunda uyardı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, CHP'nin Kadıköy mitingine dikkat çekip, Kılıçdaroğlu'na böyle seslendi: 

"Olay miting yapmaksa ben kalkarım onun yüz bin topladığı yerde ben 1 milyon insan toplarım"

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Grand Cevahir Otel'de yapılan 20. Olağan Genel Kurulu'nnda konuşma yapan Erdoğan, Gezi Parkı protestolarına değindi.

Taksim'e yürüyecek

Taksim mitingini iptal eden Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarımız ve bütün milletvekillerimiz Taksim'de olacaklar" açıklamasında bulundu.

BU MİLLET SENİ AFFETMEZ

Kadıköy’de miting yapacak olan Kılıçdaroğlu’na da seslenen Erdoğan, “O mitingde tahrik ifadeleri kullanacak olursan millet seni affetmez. Olay miting yapmaksa toplumsal hareket yapmaksa onun 100 bin topladığı yerde 1 milyon insan toplarım. İşi buraya getirmesin. Biz bu işi tamamıyla özgürlükler temelinde ele alarak burada ne düşündüğümüzü seçim öncesi ilan ettiğimiz Taksim Proesi’ni yapıyoruz ve bunu yapacağız. Gezi Parkı’nda yapacağımız iş İstanbul’u dünyaya farklı tanıtacak.” şeklinde konuştu.

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili CHP'yi rant peşinde koşmakla suçlayan Erdoğan, tek parti ve SHP dönemindeki İstanbul'u hatırlatarak cevap verdi:

TEK PARTİLİ DÖNEMDE NE KADAR AĞAÇ DİKTİNİZ

"İş farklı yerlere çekiliyor. Burada birilerine rant sağlanacak diyorlar. Biz bu millete rant sağlamanın gayreti içindeyiz. Bunların zihniyetine göre bu millet gecekonduda yaşasın. Tek partili dönemde ne kadar ağaç diktiniz diye CHP'ye sorun. Ben hiçbir dönemde olmayan ağaçlandırmayı yaptım.

BUGÜN BAĞIRANLAR O GÜN NEREDEYDİ

Ağaçlar kesilerek üniversite yapıldı. Kesilmesine karşı durdum. Bugün bağıranlar o gün neredeydi.  Bunların belediyelerinin olduğu yere bakın. Sahra gibidir. Bu hükümeti yeşil karşıtı diye lanse etmek haksızlıktır. 94 öncesi dönemde İstanbul'da hava kirliğliğinden dolaşabiliyor muydunuz? Temiz su var mıydı?"

BU HESABI KİM VERDİ SANA

Üçüncü köprü için ağaçların kesileceğini sürekli gündeme getiren ana muhalefet partisine cevap veren Erdoğan, CHP'nin Taksim projesine onay verdiğini söyledi. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:vali.20130601144807.jpg

"Üçüncü köprü için 368 bin ağaç kesilecek diyorlar. Bu hesabı kim verdi sana? Böyle mantık olabilir mi? Biz denizin altından da raylı sitem ve tüp geçidi yaptık. Biz bilenlerle bu işi yapıyoruz. Üçüncü köprüyle beraber ağaç kesilecek diyorlar. Biz CHP'ye MHP'ye gelin doğuda gençler ölmesin diyoruz karşı çıkıyorlar ağaçlar için CHP MHP BDP kol kola eylem yapıyor.

ONAY VERDİĞİ TAKSİM PROJESİNE KARŞI DURUYORLAR

CHP onay veridiği Taksim projesinin karşısında duruyor. Bu projede CHP'nin oyu varsa istifa ederim diyen siyasetçi oradan rant sağlamak için gece gündüz çalışıyor."