BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Sen gaza gelme hadi bakalım

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ile Gezi Parkı eylemini destekleyen öğrenci kız arasında ilginç bi diyalog yaşandı.

Abone ol

Kültür Park'ta yapılan tören alanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bakan Eroğlu, burada konuşmasında AK Parti Hükümeti'nin 10 yıldır yaptığı yatırım ve hizmetleri anlattı.

BAKANLIKLARI KARIŞTIRDI

Bakan Eroğlu, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nı karıştırdı. 'Ulaştırma Bakanlığı destan yazdı' diyerek, sözlerine başlayan Eroğlu, herkesin istediği yerde muayene olduğunu, hastanelerin 5 yıldız otel nitelikte ve ilaçlarında ucuz fiyata satın alındığını söyledi. Ardından da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 16 bin kilometre duble yol yaptığını ve Ankara- Konya arasındaki yüksek hızlı trenin önemine değindi. Eroğlu, Konya'ya yapılan yatırımları da anlatırken tesislerin açılış ve temel atma törenlerine katıldı.

LİSELİ KIZDAN PROTESTO

Derbent Belediye Başkanı Hadi Acar, açılış ardından Eroğlu'na el dokuması hediye ettiği sırada, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'na destek çıkmak isteyen Konya Lisesi öğrencisi Selin Üstündağ, koşarak platforma çıkmak istedi. Liseli kıza, korumaları müdahale ederek onu engelledi. Genç kız merdivenlerde sendelerken Bakan Eroğlu, korumalarına, "'Bir dakika arkadaşlar gel bakayım kızım, arkadaş bir dakika gelsin" dedi.

BAKAN İLE PROTESTOCU KIZ ARASINDA DİYALOG

Bakanın korumalarına ayağımı ezdiniz dedikten sonra platforma çıkan Selin Üstündağ, "Sayın bakanım ormanlarımıza sahip çıkalım" dedi. Genç kız ile Bakan Eroğlu arasında geçen diyalog şöyle:

Üstündağ: Ayağımı ezdiler
Bakan: Ama sen bakalım
Üstündağ: Ben doğa severim
Bakan: Biz de seviyoruz
Üstündağ: İstanbul'da zaten AVM var. Her yer AVM, biraz doğa istiyoruz. Her yer zaten apartman, biraz ağaç istiyoruz.
Bakan: 'Tamam merak etme ağaç dikeceğiz' deyip genç kızın omuzuna dokundu.
Üstündağ: Gezi Parkımızın elimizden alınmasını istemiyoruz. Biraz doğa istiyoruz.
Bakan: Tamam yavrum ağaç dikeceğiz. Sen dinlemedin önce beni dinle. Nerde okuyorsun sen?
Üstündağ: Burada Konya Lisesi'nde
Bakan: Sen hangi üniversitesin, o zaman şöyle yapalım, liseni organize et bir ağaçlandırma seferberliği yapalım oldu mu hadi bakalım. Sen ağaç kesildiğini biliyor musun orda. Sen gaza gelme, hadi bakalım.

Liseli kız Bakan Eroğlu'nun yanından ayrılıp, platformdan indiği sırada Eroğlu, "Olan halıya oldu. Hadi bakalım" dedi.

"İNSANLAR BİNALARDAN BUNALMIŞ DURUMDA"

Platformdan indikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Selin Üstündağ, "İnsanlar binalardan bunalmış durumda. Biraz doğaya ihtiyacımız var. Olan doğamızı yok ediyorlar" dedi. Bakan Eroğlu'da tören alanından ayrılıp öğle yemeğine geçti.