BIST 10.275
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.407,67
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/> Gezi Parkı açıldı ama ortalık yine karıştı<br/><br/>İstanbul - Gezi Parkı yeniden ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Gezi Parkı açıldı ama ortalık yine karıştı

İstanbul - Gezi Parkı yeniden açılırken, Taksim Meydanı’ndan ayrılmayan hazırlanan polis, taşlı saldırı üzerine kalabalığa yeniden müdahale etti.

Öte yandan, yaşananlarla ilgili yazılı açıklama yapan Cumhurbaşkanı Gül, “Taksim’de bir kaç gündür devam eden ve maalesef dün itibarıyla kaygı verici bir noktaya gelen olayların yatışması için hepimize düşen, daha fazla olgunluktur. Güvenlik güçlerimiz, görevlerini yerine getirirken her zamankinden daha fazla ihtimam göstermeli, müdahalelerinde ölçülü olmaya dikkat etmeli, üzücü görüntülerin ortaya çıkmasına izin vermemelidir. Hükümet ve devlet yetkilileri ile görüşerek bu hususları kendileriyle de paylaştım" dedi.



Erdoğan, olayları değerlendirdi

Başbakan Erdoğan, “Gezi Parkı’nda polisin biber gazı kullanımında aşırılık var.

Bu konu şu anda incelenmektedir. Ben samimi duygularla oraya gelen ve illegal grupların baskına maruz kalanları, onlara uymamaları konusunda uyarıyorum. Bu eylemlerin derhal sona ermesini rica ediyorum” dedi. Erdoğan, olayın Gezi Parkı’ndan çıkarılarak ideolojik hale getirildiğini de söyledi.
Başbakan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu uyardı. Erdoğan, “Bugün Kadıköy’de miting yapacakmış, yapsın hakkıdır sorun değil O mitingde eğer tahrik ifadeleri kullanacak olursan unutma ki bu millet size hiçbir zaman affetmeyecek. Olay miting yapmaksa ben kalkarım onun yüz bin topladığı yerde ben 1 milyon insan toplarım” dedi.



CHP’nin mitingi iptal

İstanbul - CHP’nin bugün Kadıköy’de yapacağı miting iptal edildi. Partililer, miting yerine Beşiktaş’ta toplanıp Taksim’e yürüyecek.

(İHA)