BIST 10.291
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,18
HABER /  DÜNYA

Ankara’daki ’Gezi Parkı’ gerginliği sürüyor

’Taksim Gezi Parkı olayları’nı protesto etmek için Ankara’da başlatılan gösterilerde gerginlik sürüyor. Eylemciler caddelerde barikat kurup ...

Abone ol

’Taksim Gezi Parkı olayları’nı protesto etmek için Ankara’da başlatılan gösterilerde gerginlik sürüyor. Eylemciler caddelerde barikat kurup ateşe verirken, olaylarda büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.
Taksim Gezi Parkı eylemine destek için Ankara’da dün akşamdan bu yana devam eden gösterilerde polisle eylemciler arasındaki gerginlik sürüyor. Kızılay Güvenpark’ta toplanan gruplar Kızılay’ın cadde ve sokaklarına dağılarak polisle çatıştı. Polis, taşkınlık yapan göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda çok sayıda gösterici ve polis ile çevreden geçen vatandaşlar gazdan etkilendi. Yaralanan eylemci ve polislere ilk müdahale ambulanslarda yapıldı. Yaralılılar hastanelere kaldırıldı. Göstericiler bazı caddelerde kaldırım taşlarını sökerek ve çöp konteynırlarını devirerek barikatlar oluşturdu ve barikatları ateşe verdi. Olaylar sırasında büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Gösteriler sırasında Ankara’nın, trafiğin en yoğun yaşandığı caddelerinde trafik kilitlendi.
Kızılay YKM önünde CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün de aralarında bulunduğu gruba polis tazyikli su sıkınca Gök’ün polise tepkisi sert oldu. Ankara’daki gösterilerde gerginlik sürüyor.
(İHA)