BIST 10.219
DOLAR 32,28
EURO 34,82
ALTIN 2.454,43
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu Taksim eylemleri için ne dedi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Taksim Gezi Parkı eylemleri hakkında konuştu

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Muhalefet, birikmiş öfkelerini Taksim Gezi Parkı üzerinden iktidara yansıtmaktadır. Burada bir devrim oluşturmaya çalışanlar bana göre mahcup olacaklardır" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Sivas İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programına katılmak üzere sabah kente geldi. İl başkanlığını ziyaret ederek partilerle sohbet eden Soylu, burada Taksim Gezi Parkı ile ilgili konuştu.

Taksim Gezi Parkı'ndan yapılan protestoların demokrasi ve hukuk kuralları içerisinde olması gerektiğini belirten Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim meydanına yakışır bir alan oluşturmak istediğini belirtti. Muhalefetin, birikmiş öfkesini Taksim Gezi Parkı üzerinden Ak Parti'ye yansıttığını belirten Soylu şunları söyledi:

"Şimdi orada, AVM diye bahsedilen Topçı Kışlası'yla ilgili düzenlemelerin hiç biri yapılmış değildir. Bugün orada yapılan, alttan geçecek yoldan sonra üstteki yayalaştırma alanıyla ilgili bir tretuvar ve yol açımı hadisesidir. Ağaçlar bir taraftan alınacak bir tarafa konulacak. Bu kadar basittir. Ve bu kadar da nettir. Ama öyle bir hale getirilmiş ki, sanki oradaki ağaçlar sökülecek onların yerine AVM yapılacak. Sağolsun muhalefetin hepsi de bu konuda, bugüne kadar birikmiş tüm öfkelerini Taksim Gezi Parkı üzerinden iktidara yansıtmaya çalışmaktadır. Bu nettir. Oradaki saygın olan protestolara ve saygın olan reaksiyona elbetteki demokratik olarak bir kabulümüz söz konusudur. Ama boğaz köprüsünü hazmedemeyenler, 3'üncü havaalanını hazmedemeyenler, bir siyasal hurç hareketi gerçekleştirmişlerdir."

Milletin Taksim Gezi Parkı'yla ilgili hassasiyetinin istismar edildiğini ve bunun kabul edilir bir durum olmadığını belirten Soylu, toplumun hassasiyetlerinin Ak Parti tarafından dikkate alınacağını belirtti. Taksim Meydanı'nın dünkü halinden daha iyi olacağını belirten Soylu, şunları dile getirdi:

"Taksim Meydanı bilinmeli ki, dünden daha modern, dünden daha yeşil, dünden daha fazla milletin meydanı olacaktır. Yani bu yenilikler niçin oluşuyorun haseti içinde olanlar maalesef milletimizin bir takım duygularını istismar etmektedirler. Ama milletimiz feraset sahibidir. Bunların hepsini takip eder, izler. Burada bir devrim oluşturmaya çalışanların bana göre mahcup olacaklarını düşünüyorum. Arap Baharı'na bakıp aldanmasınlar. Millet her şeyin farkındadır. Milletimiz bu değerlendirmeleri yapacaktır. Velev ki biz doğru yapıyorsak milletimiz bizim yanımızda olur. Velev ki biz yanlış yapıyorsak milletimiz bizi uyarır. Biz buna da açığız."