BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  DÜNYA

Erzincan’daki eylemde gerginlik

İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto amacıyla Erzincan’da bir grup protesto yürüyüşü yaptı. Yürüyüşün ardından karşıt görüşlü ...

Abone ol

İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto amacıyla Erzincan’da bir grup protesto yürüyüşü yaptı. Yürüyüşün ardından karşıt görüşlü gruplar arasında gerginlik çıktı.
Erzincan Demokrasi Güçleri birliği tarafından İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin destek verdiği yürüyüşe yaklaşık 500 kişi katıldı. Saat 12.30 sıralarında Saat Kulesi önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı’na kadar slogan atarak yürüdü. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Kemal Irmak, "İstanbul halkı, dört günü aşan süredir direniyor.

Gruplar sözlü tartıştı
Mahallelerine, meydanlarına, yaşam alanlarına sahip çıkmak için; katledilen ormanlara, yok edilmek istenen parklara artık geçit vermemek için direniyor" dedi. Irmak’ın konuşmasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.
Dağılan gruptan yaklaşık 30 kişi bir araya gelerek Saat Kulesi önünden Cumhuriyet Meydanına kadar tekrar yürüdüler. Barış Manço Parkı içinde tekrar oturan grup, daha sonra Saat Kulesi önüne yürüyerek slogan atmaya başladı. Bu sırada Postane önünde karşıt görüşlü bir grup ile sözlü tartışmada yaşandı. Sözlü tartışma yerini kavgaya bırakınca Erzincan Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler kavgaya müdahale etti. Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Eleman olay yerine gelerek kavgaya karışan tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Protestoya katılan gruptan bazıları kaldırım taşlarını sökerken emniyet güçlerinin aldığı önlemler sonucunda her iki taraf da dağıldı.
(İHA)