BIST 9.790
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türkiye bir günde kaç film indiriyor?

İnternet kullanıcılarının her gün biraz daha arttığı Türkiye'de bir günde indirilen filmin boyutları sizi de şaşırtacak.

Abone ol

Türkiye interneti en çok kullanan ülkelerden... Türkiye'de bir günde yaklaşık 1,5 milyon DivX film (tanesi 700 MB olarak düşünüldüğünde) indirildi.

iPad, iPhone ve iPad kullanıcıları için dün, diğerlerinden çok farklıydı. Apple'ın "Şu ana kadarki en iyi mobil işletim sistemi" olarak adlandırılan iOS 5'in sunuculara yüklenmesi beklendi. Güncellemenin yayınlandığı saat olan 20:00'a doğru Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde her saniye yüzlerce gönderi yapıldı.

ON BİNLERCE KULLANICI...

iTunes üzerinden güncellemenin indirilmeye hazır olduğunu belirten mesajın yayınlanmasıyla beraber on binlerce Apple kullanıcısı, aynı anda sunuculara yüklendi ve yaklaşık 800 MB dosya büyüklüğüne sahip olan güncellemeyi indirmeye başladı.

Bu yüklenmeyle beraber bazı kullanıcıların karşılaştığı yavaş indirme işlemlerinden sonra gözler ülkemizdeki internet altyapısına çevrildi. Merak edilen konuyla ilgili olarak, en yetkili ağızlardan biri olan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz'ın teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'e yaptığı açıklama, "İnternet altyapımızın kısa zamanda ne kadar büyüdüğünü de gözler önüne serdi." dedi.