BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Türkçe olimpiyatlarına ödül

Bülent Arınç, önümüzdeki yıldan itibaren Türkçe Olimpiyatları’nda dereceye girenlere ödül verecek

Abone ol

TBMM Başkanı Bülent Arınç, önümüzdeki yıldan itibaren Türkçe Olimpiyatları"nda dereceye girenlere "TBMM özel ödülü" vereceklerini söyledi.

İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi"nde yapılan törende duygulu bir konuşma yapan Başkan Arınç, “Bu bir destandır. Bunu herkesin görmesi lazım. Düşünebiliyor musunuz? Şili"den, Vietnam"dan, Güney Asya"dan, Güney Afrika"dan, Orta Asya"nın buzullarından gelen isimlerini yeni duyduğumuz, haritada yerini gösteremeyeceğimiz ülkelerin çocukları Türkçe konuşuyor. Bu muhteşem bir başarıdır. Akıl havsalasının almayacağı bir şeydir. Mozambik"ten Şili"ye kadar bu güzel eğitim kurumlarını o ülkelere kazandıran milletime teşekkür ediyorum. Bu işi düşünen bir kişi var. Milyonlarca insan bizi gözyaşı dökerek izliyor. Ama bunların içinde birisi var ki hüzünlü gurbette televizyon başında bizleri izliyor. O güzel insana milletim adına teşekkür borcum var. Hüzünlü gurbet bir an önce bitsin, vuslat gerçekleşsin.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında yurtdışına giden öğretmenlerin fedakarlıklarını anlatan Arınç, bizzat gözlemlediği olayı şu sözlerle anlattı: “ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi, Hacettepe mezunu, 21-22 yaşında, yüzüne bakmaya doyamadığımız gencecik kızlarımız Moğolistan"ı bile yakın görüyorlar. Çuvaş"a, Vietnam"a, Japonya"ya gidiyorlar. Bu öğretmenlerin bir sözü ile bitiriyorum konuşmamı. Bunu da Mehmet Sağlam"dan işitmiştim. Çok uzak bir yerdeki okulda pırıl pırıl bir genç kız. "Ne yapıyorsunuz?" "Öğretmenim efendim" "Nerden mezunsunuz?" "ODTÜ, Bilkent..." "Ne zaman geldiniz?" "2 yıl önce" "Ailenizi özlemediniz mi? Türkiye"ye ne zaman dönmeyi düşünüyorsunuz?" Hepinizi o gençleri alkışlamaya davet ediyorum. Verdiği cevabı söylüyorum: "Biz buraya dönmek için gelmedik." Pırıl pırıl bir dünya, barış, huzur, sevgi ve gözyaşı dolu, ama bir gün mutlaka gerçekleşecek. Bu sevgiyi büyütenlere, bu hizmete en küçük yardımcı olanlara kadar herkese teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: