BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

Türk-Rus-ABD sürpriz görüşmesi! Antalya'da neler oluyor?

TÜRKİYE-Rusya ve ABD Genelkurmay Başkanları Antalya'da sessizce buluştular. Antalya'daki bomba zirvede ne konuşulduğu ise merak konusu. Suriye ve Irak'taki son gelişmeler hakkında zirvede ne karar alındı?

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ABD ve Rusya Genelkurmay Başkanları'yla Antalya'da 3'lü zirvede bir araya geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Antalya'da ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Francis Dunford ve Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Vasilyeviç Geerasimov ile ne konuştuğu ise merak konusu. 

Antalya'daki gizli görüşmenin gündemi Suriye ve Irak'taki son gelişmeler. Münbiç'te Türkiye'nin ilerlemesine engel olmak için ittifak kuran Rusya ve ABD'nin tavrı Ankara'da rahatsızlık yaratmıştı. Aynı durum Rakka operasyonu için de geçerliydi. ABD'nin Rakka operasyonu planı basına sızmıştı. Planda ABD'nin Rakka'ya PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile gireceği bilgisi yer almıştı. 

TSK'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Toplantıda, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgedeki güvenlikle ilgili ortak konular görüşülmektedir" denildi.

GÖRÜŞMENİN PROGRAMI AÇIKLANMADI

Öte yandan, Rusya ve ABD Genelkurmay Başkanları'nın Türkiye'ye geleceğine dair daha önceden bilgilendirme yapılmaması da dikkat çekti.