BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  GÜNCEL

Mete Yarar: 15 Temmuz darbe girişiminin amacı...

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "Biz 15 Temmuz'da direndik, bugün de diriliş hikayesini yazıyoruz." dedi. Yarar 15 Temmuz darbe girişiminin amacının ülkeyi başsız bırakmak olduğunu söyledi.

Abone ol

Yarar, Birlik Vakfı Osmaniye Şubesince Korkut Ata Üniversitesinde düzenlenen "Darbenin Kayıp Saatleri" konferansında, 15 Temmuz'un iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Darbelere karşı ancak bilgiyle mücadele edilebileceğini dile getiren Yarar, ''Biz 15 Temmuz'da direndik, bugün de diriliş hikayesini yazıyoruz. Bab'da, Münbiç'te, Irak topraklarında yazıyoruz. Kendi topraklarımızda terör örgütünün başını ezerek yazıyoruz." ifadelerini kullandı.

Birçok gencin 15 Temmuz'da ülke için hayatını feda ettiğini vurgulayan Yarar, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'a 'tiyatro' diyenlerin karşısında dik duramayacaksak, o zaman bize bu vatan fazla. 'Arkamdan benim yaşadıklarıma sahip çıkabildiniz mi, 15 Temmuz'a sahip çıkabildiniz mi, o vatan toprağına sahip çıkabildiniz mi, bana dil uzatanlara, beni kirletmeye çalışanlara, siz ne diyorsunuz kardeşim, diyerek hesap sorabildiniz mi?' dediklerinde başımızı kaldıramıyorsak bize ahiret de fazla. O yüzden gelin 15 Temmuz'u önce bir anlayalım. Birisi karşınıza geldiğinde hesabı öyle bir verebilin ki o başını kaldıramasın.''

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN AMACI

Yarar, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanların amacının ülkeyi "başsız bırakmak" olduğunu söyledi.

Şehitler sayesinde vatanın kurtulduğunu anlatan Yarar, şunları kaydetti:

"Bugün burada oturuyorsak onlar sayesinde. İnanın 'vatan' diye bir evimiz yoktu, her gün birilerinin birbirini öldürdüğü, suikastlerin yapıldığı, hepimizin işsiz kaldığı ve perişan olduğu bir dönemi yaşıyorduk. Çünkü amaç buydu. Biz 15 Temmuz'un ne olduğunu anladık. O adamlar, hiçbir zaman bizim inandığımıza secde etmediler. Çünkü aynı Allah'a inansaydık, bu adamlar Gazi Meclisi bombalamazdı, silah arkadaşlarının üzerine bomba atıp şehit etmezdi, silahsız bir kadını göğsünden vurmazdı.'' Konferansta, Birlik Vakfı Şube Başkanı Hamit Coşkun, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy da katıldı.