BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Türk havacılıgı kaya gibi

Boeing Türkiye Başkanı Pepin, krize rağmen çalıştıkları Türk firmalarının kaya gibi sağlam olduğunu söyledi.

Abone ol

Boeing Türkiye Başkanı Pepin, krize rağmen çalıştıkları Türk firmalarının kaya gibi sağlam olduğunu belirterek, ''Krizde 1,2 milyar dolarlık hedefimizde değişiklik söz konusu olmadı'' dedi. 

Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kendilerini sadece savunma, uzay ve havacılık sektörüne ürün veren bir şirket olarak görmediklerini, Türkiye'nin sorumlu bir üyesi olarak gördüklerini söyledi.

Pepin, ''Türkiye'de kazanıyoruz. Çocuklarımız Türkiye'de okula gidiyor ve karşılığında da Türkiye'ye bir şeyler vermek istiyoruz'' dedi.

Boeing'in Türkiye'de 130'un üzerinde sosyal sorumluluk projesine destek verdiğini ifade eden Pepin, kuruluşun 100 bini aşkın öğrencinin eğitimine katkıda bulunduğunu anlattı.

Pepin, Boeing'in Türkiye'de binin üzerinde kişiye doğrudan iş imkanı sağladığını, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 20'yi aşkın tedarikçi ile Boeing programları üzerinde çalıştığını belirtti.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Pepin, Boeing'in Türkiye'yi sevdiğini, çünkü Türkiye'de çok büyük potansiyel gördüğünü, Türkiye'nin endüstri ve teknoloji anlamında da çok geliştiğini kaydetti.

Greg Pepin, ''Sizin birçok mühendisiniz bizimkilerden çok ileri. Biz Türkiye'ye teknik anlamda birtakım şeyler sağlayabiliriz. İki taraf için de kazan-kazan durumu söz konusu. Birlikte büyüyeceğiz'' diye konuştu.

Boeing'in Türkiye'deki savunma ile ilgili projelerinin değerinin 1,2 milyar dolar olduğunu bildiren Pepin, ''Bu proje 2003'de başladı ve 2013'de tamamlanacak. Bin kişiye de istihdam sağlıyor'' dedi.

KAYA GİBİ DURUYORLAR
3 yıl içinde bir kaç yüz milyon dolarlık daha iş hacmi yaratacaklarını anlatan Pepin, ''Krize rağmen çalıştığımız Türk firmaları kaya gibi sağlamdı. Krizde 1,2 milyar dolarlık hedefimizde değişiklik söz konusu olmadı, hatta artıyor. Türkiye'deki işimizden son derece tatmin oluyoruz. Kaya gibi duruyorlar. Öbür ülkelerde tedarikçilerle ilgili sorun yaşanıyor olabilir ama Türkiye'de herhangi bir sorun yaşamadım'' diye konuştu.

THY'nin yeni siparişinin olup olmadığının sorulması üzerine de Pepin, THY'nin Temmuz'da 777'lerin sayısını 5'ten 12'ye çıkaracağını açıkladığını anımsattı.

MAALESEF MÜKEMMEL DÜNYADA YAŞAMIYORUZ
Uçak satışlarında siyasetin etkisinin sorulması üzerine de Pepin, bunun daha çok savunma ile ilgili konularda olduğunu söyledi.

Pepin, ''Mükemmel dünyada ihtiyacı karşılayıp karşılamadığı önemli olurdu ama maalesef mükemmel dünyada yaşamıyoruz. Her zaman siyaset konuya dahil olabiliyor. Bununla yaşamaya alışmalıyız'' diye konuştu.

Boeing olarak Türkiye ile ilişkilerine uzun dönemli baktıklarını söyleyen Pepin, Boeing'in ABD'nin en büyük ihracatçı firması olduğunu da kaydetti.