BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Patlak şişme kadına bekaret davası

Vatandaşın hak aradığı Tüketici mahkemelerine yapılan başvuruları görünce şaşırmamak mümkün değil.

Abone ol

Çankaya Kaymakamlığının Tüketici Hakem Heyetine çok ilginç başvurular oluyor. Heyete başvuran emekli bir tüketici, “Aldığım şişme kadın bakire çıkmadı. Paramın iadesini istiyorum” dedi.

Türkiye’de 2 hakem heyeti ile hizmet veren Çankaya’da yılda 10 bin tüketici başvuru yapıyor. Heyet 2 bin 450 liranın altındaki ürünlerle ilgili şikayetleri değerlendiriyor. Şikayetlerin büyük kısmı ayakkabı firması, GSM operatörleri tarifeleri, cep telefonu şikayetlerinden oluşuyor.

En ilginç başvuru ise ismi gizli tutulan emekli bir memura ait. Seks malzemeleri satan bir mağazadan şişme kadın alan tüketici, heyete başvurarak parasının iadesini istedi. Tüketici gerekçe olarak ise, “Bana şişme kadının bakire olduğunu söylediler. Ancak hayal kırıklığına uğradım. Beni kandırdılar. Paramın iade edilmesini istiyorum” dedi.

İlginç başvurular bunlarla sınırlı değil. Örneklerden bazıları şöyle:

- Cinsel organını büyütmek için internet üzerinden hap satın alan bir üniversite öğrencisi, aldığı hapların işe yaramadığını gerekçe göstererek parasının iadesini istedi.

- Çöpçatanlık firmasına kendisine eş bulunması için 600 lira veren bir genç 6 ay geçtikten sonra eş bulunamayınca soluğu hakem heyetinde aldı.

- Evine aldığı elektrikli ısıtıcının baş ağrısı yaptığını iddia eden tüketici hak aradı. Ne yapacağını şaşıran hakem heyeti başvuruyu yapan kişiden doktor raporu istedi.

- 3 liraya aldığı çoraplardan birinin diğerinden uzun olduğunu iddia eden tüketici işportacıyı mahkemeye verdi.

- 1 liraya limon sıkacağı alan tüketici aldığı sıkacağın limon sıkamadığını iddia ederek parasının iadesini istedi.

- Kadın tüketici aldığı bikininin iki yıkamadan sonra solması üzerine başvuru yaptı. Tüketici heyeti firmaya başvurdu. Gelen savunma inanılmazdı: Bikininin solması tamamiyle tüketici hatası. Kullanıcı bikiniyi güneşte giydiği için solmuştur. (Sabah)

ÖZ KIZIYLA FUHUŞ YAPARKEN YAKALANDI

[PAGE]


Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde öz kızıyla birlikte fuhuş yaptığı iddia edilen anne ve küçük yaştaki kızıyla ilişkiye girdiği iddia edilen 4 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Selametli köyüne gelen çok sayıda yabancı araç ve kişiden şüphelenen jandarma ekipleri, F.K'nin (42) öz kızı A.K. (14) ile birlikte fuhuş yaptığını belirledi.

Anne ile kızın telefonda müşterileriyle para karşılığı anlaştığını, belirledikleri yerde ilişkiye girdiğini öğrenen ekipler, operasyon düzenleyerek F.K. ile kızı A.K'yi, Ş.Ü. (40), Ü.T. (40), R.S. (27) ve N.Ö. (37) ile birlikte suçüstü yakaladı.

Sorgulamada, F.K'nin öz kızı A.K'yi 12 yaşından beri para karşılığı erkeklerle birlikte olmaya zorladığı anlaşıldı.

F.K. ile Ş.Ü, Ü.T, R.S. ve N.Ö. jandarmadaki işlemlerin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. A.K, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlüğünce koruma altına alındı.

ÖĞRETMEN ÖĞRENCİLERİNE ESRAR SATARKEN YAKALANDI

[PAGE]


Tekirdağ Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni 55 yaşındaki Ayhan Derinde, bir eğlence mekanında müzisyenlik yapan 2 eski öğrencisine esrar satarken suçüstü yakalandı. Savcılıktaki ifadesinde 22 yıldır esrar kullandığını söyleyen 29 yıllık öğretmen Ayhan Derinde, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Beden Eğitimi Öğretmeni ve Hentbol Antrenörü Ayhan Derinde, esrar kullandığı ve sattığı yönünde ihbar üzerine 6 ay önce teknik takibe alındı. Telefonları dinlenen öğretmen Derinde'nin, İstanbul'dan getirdiği küçük paketler halindeki esrarı devamlı müşterisi olan kişilere sattığı tespit edildi. Derinde'nin esrarı bar ve kafelerde sattığı ortaya çıktı. Telefon konuşmalarında, bazı müşterilerinin Derinde'ye elinde esrar varsa getirmesini söylediği, Derinde'nin ise telefonda bu tür meseleleri konuşmamasını tembih ettiği dikkat çekti. Ayhan Derinde, bir eğlence mekanında müzisyenlik yapan 2 eski öğrencisine esrarları verirken suçüstü yakalandı.

‘22 YILDIR KULLANIYORUM, BIRAKAMADIM’

Öğretmen Derinde savcılıkta verdiği ifadede 22 yıldır aralıksız esrar kullandığını söyledi. Esrar içtiği için 4- 5 kez soruşturma geçirdiğini aktaran Derinde şöyle dedi:

“Bir soruşturma sonunda 4 yıl görevimden uzaklaştırıldım. Bu sürede tedavi olup tekrar görevime döndüm. Sık sık geçirdiğim soruşturmalar nedeniyle okul değiştirdim. Bırakmayı denedim ama bir türlü bu illetten kurtulamadım. Satıcı değilim. Kesinlikle öğrencilerime bu illeti bulaştırmadım. Yakalandığım gece üzerinde içmek için 30 gram esrar vardı. Satmak için değil içmek için taşıyorum.”

Biri subay 2 çocuk babası Derinde'nin yakınları da, amcalarının esrar kullandığını ancak satıcılık yapmadığını öne sürdü.

ÖĞRENCİLERİ FACEBOOK'TA SAVUNDU

Facebook'ta Ayhan Derinde adına kurulan grupta öğrencileri düşüncelerini dile getirdi. Çisem Boduç isimli öğrenci, “Arkadaşlar ya, Ayhan Hoca öyle bir şey yapmaz ben tanıyorum onu. İçici olduğunu kendisi de itiraf etti ama başkalarına hele ki öğrencilerine satacak bir insan değil” diye yazdı. Öğrencilerden Elif Taş da, “çok üzüldüm. Ayhan hocamız bir tanemizdi. Kendisi içebilir ama öğrencilerine asla böyle bir şey yapacağını sanmıyorum. İnşallah bu da anlaşılır ve kısa sürede tekrar aramızda görürüz hocamızı” diye yazdı.
KAYBOLAN GENÇ KIZIN YARDIM ÇIĞLIĞI

[PAGE]

Ailesi Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde ve kendisi Tavşancıl Marshall Çok Programlı Lisesi son sınıfta okuyan 18 yaşındaki Elif Kulaksız, 8 gün önce ortadan kayboldu. Kızını bulmak için her yeri arayan baba Mustafa Kulaksız, cep telefonundan kendisine “Baba beni kurtar. Önümü kesip, bıçak çektiler. On kuruş etmez telefonumu elimden aldılar” mesajı geçen Elif'in hayatından endişe ettiği söyledi.

Gebze Hacıhalil Mahallesi Bağdat Caddesi’nde oturan Mustafa Kulaksız, Tavşancıl Marshall Çok Programlı Lisesi’nde okuyan kızı Elif Kulaksız’ın 8 gündür kayıp olduğunu, kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Polise başvurmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirten Mustafa Kulaksız, kızında ortadan kaybolmadan 15 gün önce gergin gördüklerini, ancak kendilerine sorununu anlatmadığını belirtti.

Baba Kulaksız, “Kızım 8 gün önce okula gittiktan sonra akşam eve dönmedi. Polise başvurumuzu yaptık. Ancak şu ana kadar bir sonuç alamadık. Son olarak kızımdan bir telefon mesajı aldık. ‘Baba beni kurtar. Önümü kesip bıçak çektiler. On kuruş etmez telefonumu elimden aldılar’ şeklindeki mesajdan önce de, kızım kız arkadaşlarından birine de mesaj atmış. Onlara da aynı şeyi yazmış. Ona attığı mesajda da servisten indiğinde önünü kestiklerini ve kaçamadığını söylemiş” diyerek hayatından endişe ettiğini anlattı.

Baba Mustafa Kulaksız, polisle birlikte Mobese kameralarını da incelediklerini, kızının okuldan çıkarken telefonla konuştuğunun görüldüğünü belirterek, “Kızım oldukça tedirgin görünüyordu. Bazı görgü tanığı öğrenciler ise okulun yakınında 06 plakalı beyaz renkli bir otomobilin durduğunu ve ondan şüphelendiklerini söylediler. Ancak Mobese kayıtlarında bu araç görünmüyor” diye konuştu.

BİR ANNENİN FERYADI

[PAGE]

Antalya'da tecavüz sonucu hamile kalan yurtta kalan kızının doğurduğu bebeği kendisine bırakıp kaçtığını belirten 38 yaşındaki Şükran Taş, polise başvurup yardım istedi. Kucağında babası belirsiz torunuyla kalan genç anneanne, “Kızımı kötü yola düşürmelerinden korkuyorum. Uyuşturucu kullanıyor, ne olur bize yardım edin” diyerek gözyaşı döktü.

Yaklaşık 6 yıl önce eşinden ayrılan Şükran Taş, üç çocuğuyla birlikte yaşamaya başladı. Maddi durumu iyi olmayan kadın çocuklarına bakamayacağını anlayınca, 2'si erkek 3 çocuğunu Sosyal hizmetler Çucuk Esirgeme Kurumu yurduna verdi. İddiaya göre ara sıra yurttan izinli olarak annesini görmeye gelen çocuklardan 17 yaşındaki N.B., uğradığı tecavüzden sonra hamile kaldı. Hamile kaldıktan sonra yurttan kaçan genç kız, geçen 22 Aralık'ta Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir erkek bebek dünyaya getirdi.

UYUŞTURUCU KRİZİ GEÇİRDİ

Anne Şükran Taş kızını hastaneden alarak kendi evine getirdi. Ancak bebeğin babasının kim olduğunu söylemeyen ve tecavüze uğradığını belirten N.B. annesine, “Anne tüm kapıları kilitle. Ben ne kadar kötü duruma gelirsem geleyim beni sakın dışarı gönderme” dedi. Ancak uyuşturucu krizine giren genç kız, yılbaşı günü sabahı bebeğini annesine bırakarak evden kaçtı.

Evlere temizlik işine giden genç anneanne, minik bebekle tek başına kalınca temizliğe gidemedi. Şükran Taş, kucağında bebekle sokak sokak dolaşarak kızını aradı, ancak bulamadı. Bebeğin bez ve süt masraflarını karşılayamayan Taş, polise sığındı. Antalya Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü'ne giden Taş, “Ne olur kızımı bulun, ben bu bebeği yurda vermek istemiyorum. Kızımı kötü yola düşürmelerinden korkuyorum. Bana yardımcı olun” dedi. Şükran Taş, bebeğin anne sütü yerine inek sütü içtiği için hastalandığını, kimliği ve parası olmadığı için tedavisini de yaptıramadığını söyledi.

Polis anneanne ve bebeğe sahip çıkarak yemek yedirip karınlarını doyurdu. Polis memurları bebeğe süt ve mama alırken, her yerde genç kızı ve onu hamile bırakan kişiyi arıyor.