BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,68
ALTIN 2.454,59
HABER /  POLİTİKA

MHPden Aytaç Duraka cevap

Aytaç Durak'ın 12 Eylül Darbesini yapanlarla ilgili sözleri MHP içinde de tartışıldı. yaklaşımı "avam" bulundu.

Abone ol


Zübeyir KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Kenan Evren Bulvarı'nın ismini değiştirmeye karşı çıkan ve 12 Eylül Darbesini " Allah onlardan razı olsun" diye değerlendiren MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Ayaç Durak'a partisinden, 'avam' eleştirisi geldi.

Aytaç Durak'ın sözleri parti kurmayları tarafından değerlendirildi ve Durak'a bu sözlerinden ötürü herhangi bir işlem yapılmaması sonucuna varıldı. Yapılan değerlendirmeyi MHP Adana Milletvekili Recai Yıldırım İNTERNETHABER'e anlattı.

Yıldırım " Biz kendi içimizde değerlendirdik ve sözlerini avam bir yaklaşım bulduk. Biliyorsunuz halk içerisinden bazı kişilerde bu konuda bu tür bir yaklaşım sergilemişti. Yani avam, 'Allah onlardan razı olsun. Onların sayesinde anarşi bitti, terör bitti, diye değerlendirmişlerdi. Sayın Durak'ın bu yaklaşımı da aynı.' dedi.

ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMASINLAR
Yıldırım Durak'ın sözlerinin samimi bir ifadeyle dile getirildiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: "Belki amacı aşmış gibi görünüyor ama söylenen terörün bitirilmesine, sağ sol çatışmasının, kardeş çatışmasının bitirilmesine dönük bir yaklaşım. Yani başka bir bakış açısıyla aslında bunun başka bir şekilde yorumlanması mümkün fakat tıpkı avam gibi Durak'ta bu şeklide yorumlamış. Öküz altında buzağı aramaya gerek yok, başka taraflara çekmeye gerek yok. "