BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kayıp asker ölü bulundu

Birliğinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Kayıp asker bulundu ama öldürülmüştü.

Abone ol

Yozgat'taki birliğinden Fethiye'nin Kemer beldesi Bayır köyündeki evine izine gelmek için ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan bir jandarma er, Ankara'da bıçakla öldürülmüş halde bulundu

Yozgat'ta jandarma olarak vatani görevini yapan ve 6 Ocak'ta memleketi Fethiye'ye gelmek üzere birliğinden ayrılan Ramazan Sazboğaz (20) adlı asker, 6 Ocak'ta önce Yozgat'tan Ankara'ya geldi. Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde memleketi Fethiye'ye gitmek üzere otobüs bileti alan Sazboğaz, çantasını emanete bırakarak otobüs saatinin gelmesini beklemeye başladı.

Oğullarının 6 Ocak'ta izine gelmesini bekleyen Bayır köyündeki ailesi, çocuklarının gelmemesi üzerine durumu Kemer beldesi Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Ankara emniyetiyle bağlantıya geçen jandarma komutanlığı kayıp asker için düğmeye basmış oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptıkları incelemede kayıp askerin otobüs saatini beklerken otogar çevresinde dolaşmaya çıktığı ve kaybolduğu belirlendi.

Kayıp askerin emanette bulunan çantasını da inceleyen emniyet görevlileri, otogar çevresinde yaptıkları incelemede Ramazan Sazboğaz'ın yedi yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olduğunu gördü. Ailesi kayıp erin cenazesini almak üzere Ankara'ya hareket ederken Sazboğaz'ın evinde yas başladı. Kayıp erin cenazesinin bugün memleketi Fethiye'nin Kemer beldesi Bayır köyünde defnedilmesi bekleniyor. Ramazan Sazboğaz'ın terhisine 100 gün kaldığı öğrenildi.