BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.291,56
HABER /  GÜNCEL

Öğrencinin abisi okul bastı

Arkadaşının bacağını kıran öğrencinin ağabeyi okulu basarak, kardeşini azarlayan müdür yardımcısını dövdü.

Abone ol

Hatay'da bir ilkokulda arkadaşının bacağını kıran öğrencinin ağabeyi okulu bastı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nda arkadaşının bacağını kıran öğrencinin ağabeyi okulu basarak, kardeşini azarlayan müdür yardımcısını hastanelik etti. Olay sonrası öğretmenlerin sevk alarak derse girmeyeceklerini açıklamaları ortalığı karıştırdı.

İskenderun'da Kocatepe Mahallesi'nde bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nun bahçesinde dün bir öğrencinin kavga ettiği arkadaşını iterek düşürmesi sonucu öğrencinin bacağı kırıldı. Bacağı kırılan öğrenci, öğretmenler tarafından hastaneye kaldırılırken okulun Müdür Yardımcısı Süleyman Örün arkadaşının bacağının kırılmasına sebep olan öğrenciyi azarladı. Bu olay üzerine azarlanan öğrencinin ağabeyi okula gelerek Müdür Yardımcısı Süleyman Örün'e kafa attı.

Yıllardır benzeri birçok olayın yaşandığı okulda güvenliklerinin olmadığını söyleyen 50 öğretmenden 25'i hastanelerden sevk alarak derslere girmeme kararı aldı ve yaşanan olayları protesto etti.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Bereketoğlu'nun okula gelerek gerekli tedbirlerin alınacağı sözü vermesi üzerine öğretmenlerin bazıları derse girdiler.

Okul önünde toplanan öğrenci velileri de çocuklarının can güvenliğinin sağlanamadığını, yetkililerin gerekli tedbirleri almadıkları taktirde kendilerinin okul önünde nöbet tutacaklarını ve yaşanacak olaylardan kendilerinin sorumlu olmayacaklarını söylediler.

Yıllardır okul etrafından madde bağımlısı kişilerin birçok kez okulda kavga çıkardıklarını ve öğretmenlere saldırdıklarını belirten veliler, "Emniyet ve Kaymakamlık gerekli tedbirleri alsın. Biz çocuğumuzu kime güvenip de okula göndereceğiz? Bu olaylardan bıktık artık. Bir öğrenci, arkadaşının bacağını kırıyor, azarlandı diye ailesi okulu basıyor. Hem suçlu hem güçlü olacaklar, bu adalet mi?" şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirdiler.

Okul etrafında devriye gezen polislerle de tartışan öğrenci velileri, okul etrafındaki madde bağımlılarının okuldan uzak tutulmasını istediler.