BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
HABER /  DÜNYA

Türk askerlerine çuval geçiren komutan 'Raymond Odierno hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Irak savaşının kilit isimlerinden ABD'li eski Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno 67 yaşında öldü. Odierno, 2003 yılında Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçiren birliğin komutanıydı.

Abone ol

ABD basınında yer alan haberlere göre, Irak savaşında Amerikan askerlerine komuta eden Odierno kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

2003 yılında Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçiren birliğin komutanı olan Odierno, Türk kamuoyunda "çuvalcı general" olarak tanınıyordu.

Evlerin kapılarını kırdırıyor Iraklıları sokaklarda sürükletiyordu

Irak'ta 3 kez görev yapan Odierno, evlerin kapılarını kıran, Iraklıları evlerinden alarak sokaklarda sürükleyen, sert yöntemlere başvuran ve tutukluları Ebu Gureyb Cezaevi'ne atan 4. Piyade Tümeni'ne de komuta etti.

Ebu Gureyb Cezaevi, ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgalinin ardından ABD askerlerinin tutuklulara yaptığı işkenceler ve tecavüz olaylarıyla gündeme gelmişti.

Saddam Hüseyin için "sıçan gibi yakalandı" demişti

Odierno, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin yakalandığında "Direnemeyeceği bir çukurun dibindeydi. Sıçan gibi yakalandı." sözlerini kullanmıştı.

Çuval olayı

Odierno’ya bağlı ABD askerleri, 4 Temmuz 2003’de Süleymaniye’de Özel Kuvvetler mensubu 11 Türk subayını, başlarına çuval geçirip, 60 saat süreyle gözaltına aldı. Süleymaniye'de gözaltına alınan Türk askerleri, Bağdat'a götürülüp, uzun süre sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.“Çuval olayı” ABD Türkiye ilişkilerinin en gerilimli başlıklarından biri olarak tarihe geçti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Eşinin 104 yerinden bıçakladığı Aysel isyan etti: Pencereye dahi çıkamıyorum
Foto Galeri Eşinin 104 yerinden bıçakladığı Aysel isyan etti: Pencereye dahi çıkamıyorum Galeriye Gözat