BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA

Turistin anısı Erdoğan'ı gururlandırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Prag'da tarihi şehir merkezini dolaştı. Erdoğan, karşılaştığı Türk ve yabancı turistlerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir Türk turist Türkiye'deki sağlık sistemine ilişkin bir anısını ise Erdoğan'la paylaştı.

DOĞUMGÜNÜ PASTASINI ERDOĞAN KESTİ... DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Erdoğan, Prag Kalesi'nin ardından 650 yıllık tarihi Charles Köprüsü'nü gezdi. Vltava Nehri üzerindeki köprüde eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'la hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, karşılaştığı Türk ve yabancı turistlerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

TORUNLARINI UNUTMADI              a.20130203205005.jpg

Prag'da tarihi şehir merkezini yürüyerek dolaşan Erdoğan, torunları için alışveriş yaptı. Türk dönerciyle sohbet eden Erdoğan, hediyelik eşya satan dükkanları gezdi.

Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da tarihi kent merkezinde fotoğraf makinesiyle fotoğraflar çekti.

ÇILDIRMIŞSINIZ SİZ!

Tarihi saat kulesinin önünde de eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'la hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, bir Türk turistin fotoğraf çektirirken söylediği, ''Türkiye'de sağlık sistemi çok güzel; çok başarılısınız'' sözleri üzerine, ''Geçenlerde Almanlar, hastanelerimizi görünce, 'Burası devlet hastanesi mi? özel hastane mi?' diye sordular. Biz, devlet hastanesi olduğunu söyleyince, 'çıldırmışsınız siz' dediler'' karşılığını verdi.

Erdoğan, Prag sokaklarında Türk turistlerin çok olmasını Türkiye ekonomisindeki gelişmeyle ilgili olduğunu belirterek, ''O imkanlar olmasa böyle buralara gelmek de mümkün olmaz'' dedi.

Başbakan Erdoğan'a kent merkezindeki gezisinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış'ın yanısıra AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Prag Büyükelçisi Cihad Erginay ve diğer yetkililer eşlik etti.