BIST 9.092
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

ABD savunma bakan yardımcısı Türkiye'de

Pentagon bakan yardımcısının ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

ABD savunma bakanı yardımcısı, NATO patriot füzelerinin Türkiye'ye yerleştirilmesini ve cuma günü ABD elçiliği girişinde düzenlenen saldırıyı izleyen bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Yasadışı DHKP-C örgütünün üstlendiği ABD'nin Ankara büyükelçiliğinin girişindeki intihar saldırısında saldırganın yanısıra bir güvenlik görevlisi ölmüş gazeteci Didem Tuncay da ciddi şekilde yaralanmıştı.

ABD savunma bakanlığı Pentagon'un basın sorumlusu George Little, bakan yardımcısı Ash Carter'ın temel bazı konularda yakın danışma sürecini sürdürmek için gittiğini söyledi.

BBC'nin Pentagon'daki muhabiri, Carter'ın, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve üst düzey savunma yetkilileri ile karşılıklı savunma işbirliğini ilerletmeye yardımcı olmayı umduğu görüşmeler yapacağını bildiriyor.

Suriye'deki çatışmalardan kaynaklanabilecek bir füze saldırısına karşı NATO öncülüğünde alınan önlemler, üzerinde durulacak konular arasında gösteriliyor.

Patriot füzelerini Türkiye NATO'dan talep etmişti.

Pentagon sözcüsü, Doktor Carter'ın ziyaretinin ABD'nin Türkiye'ye müttefiki olarak uluslararası terörizme ile mücadele yolunda bulunduğu taahhütleri vurgulama fırsatı vereceğini söyledi.

NATO'dan Türkiye'ye en az iki parti patriot füzesi gönderildi.

Ankara'daki elçilik binasının girişinde düzenlenen saldırıda yaralanan Didem Tuncay'ın sağlık durumunun iyiye gittiği yolunda haberler gelmişti; Tuncay'ın sağ gözünde ağır bir yaralanma söz konusu olmuş, kanama nedeniyle dalağının alınmak zorunda kalındığı açıklanmıştı.