BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Şeyhin skandal yorumu, twitter'ı karıştırdı

Şeyh Abdullah Davud'un kız bebekleri hakkında yaptığı skandal açıklama twitter'da büyük tepki gördü...

Abone ol

Katıldığı bir televizyon programında, “Bütün kız bebekler, cinsel tacize karşı yüzlerini kapatan bir peçe takmalı” ifadesini kullanan Şeyh Abdullah Davud’a karşı Twitter’da büyük bir tepki hareketi başladı.

Radikal İslamcı yayınlarıyla bilinen El Macid televizyonuna açıklamalarda bulunan Şeyh Abdullah Davud, peçeli çarşaf olarak da bilinen burkanın kız bebekleri koruyacağını söyledi. Şeyh kimliğini açıklamadığı hastane ve güvenlik kaynaklarına dayanarak ülkede bebeklerin cinsel tacize hedef olduğunu söyledi.

BU SKANDAL AÇIKLAMA TWİTTER KARIŞTI

Fetvayı geçen yıl veren Davud’un sözlerini gündeme getiren Twitter kullanıcıları, iktidarı göreve çağırdı. Sosyal medya kullanıcıları, dini kötü gösterdiği gerekçesiyle Davud’a karşı soruşturma başlatılmasını istiyor.

ŞERİATI AŞAĞILADI İSLAM DİNİNİ KÖTÜYE KULLANDI

Suudi Şikayet Komisyonu’nun eski yargıçlarından Şeyh Muhammed el Cezlana, El Arabiya’ya yaptığı açıklamada, Davud’un sözlerinin İslam’ı ve şeriatı aşağıladığını ve İslam dinini kötü gösterdiğini belirtti.

İnsanlara bu tür denetimsiz fetvalara kulak asmamalarını tavsiye eden Cezlana, böyle kararları herkesin veremeyeceğini ifade etti. Ne zaman çarşaflı bir bebek görse üzüntü duyduğunu da ifade eden Cezlana, bunun çocuklara yapılmış bir adaletsizlik olduğunu söyledi.