BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş İmralı açıklaması!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'dan Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, İmralı'ya gidecek ikinci heyetle ilgili verilmiş bir kararın ve belirlenmiş bir zamanın olmadığını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

ÜLKEYİ TERKETMELİ HALİNDE GÜVENLİKLERİNİ SAĞLARIZ

Hedeflerle gelinen durumu karıştırmak yanlış olabilir. Silahlar bıraktırılmadan, bırakılmadan bizim bölücü terör örgütüyle mücadeleyi kesmemiz söz konusu değil. Siyasi uzantılarıyla da müzakereleri yapabileceğimizi söyledik. İmralı'nın mesajlarının çok önemli olduğunu görüyoruz. Kendilerine göre Kandil'in, Avrupa'nın mesajları var. Teröristlerin ülkemizi terk etmesi halinde onların güvenlik içerisinde terk etmesine imkan hazırlarız. Şu anda da aynı noktadayız. Yeter ki, bölgedeki sükuneti sağlamış olalım.

İMRALI'YA 2.HEYET NE ZAMAN GİDECEK?

Bizim güvenlik güçlerimiz hiçbir zaman operasyon meraklısı değildir. Onların asli görevi huzuru sağlamaktır.Siyasi uzantıların Ada'ya gitmesi konusunda verilmiş karar, söz söz konusu değil. İkinci ziyarete yönelik izni ve kimler olabileceği tespitini Adalet Bakanı yapar, kendilerine bu hafta içinde mi olur, sonraki hafta mı olur şahsıma sunacağı teklif sonrası takvimi belirleriz.

O GİDEN TRİLYONLAR NEREDE?

Güçlendirilmiş yerel yönetimler ifadesini bir yerel yönetici olarak doğru bulmuyorum. Türkiyedeki yerel yönetimler güçlüdür. Hiçbir dönemde olmadığı kadar güçlüdür. Mali konuda hiçbir imkanı görmediklerini görüyorlar.

Denetleme bazı yerel yöneticileri rahatsız ediyor. Biz bu gönderilen paranın eserini o şehirde görmemiz lazım. Trilyonlar o şehre girer ve eser olarak kendini göstermezse devletin üst kurumları bunları denetleyecektir. Bunların arzusu kimse bizi denetlemesin oluyor. Yargı yolu kapalı olsun istiyorlar. Burası bir hukuk devleti, herkes görevini yerine getirecek.

KÜRT KARDEŞLERİMİZİN DEDİĞİNİ YAPTIK

Bölgeyi dolaştığımda kürt kardeşlerimizin isteği olağan üstü kaldırın biz sizden başka birşey istemiyoruz. Biz o hali kaldırmakla kalmadık. O bölgeye yatığımız yatırımlar 36 katrilyonu bulmuştur.

Yüksekova'da biz havalanı yapıyoruz. Adamlar geliyorlar makineleri yakıyorlar. Yol yapılacak yol yaptırmazlar. Baraj elektirk için, su için yapılır. Yoksa bu sular boşu boşuna akar gider. Biz neden bunu en iyi şekilde kullanmayalım. Artık su akar Türk bakar diye birşey yok. Su akar, Türk yapar var.

KÜRT SORUNU YOK

Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, Terör sorunu vardır. Biz tüm milliyetçiliği karşıyız. Biz bütümleşelim diyoruz. Sonra da kalmaz. Terörle mücadelede bir takvim yoktur. Biz kimseyle de anlaşma masasına oturmuyoruz.

İSRAİL'DEN HERŞEY BEKLENİR

İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırısı hakkında konuşan Erdoğan, "İsrail'den her şey beklenir. Devlet terörü estiren bir anlayışa sahiptir. Nerede ne yapacağı belli değil. Lübnan hava sahasını adeta orayı kendi takdirinle kullanarak Suriye'de bunu yapıyorsun. İran şu ana kadar Suriye'ye yönelik takındığı tavrı gözden geçirmeli. İran'ın Suriye'ye takındığı tavrı olumlu bulmuyoruz. Hava sahası ihlalini makul karşılamamız asla mümkün değil. Kınamanın ötesinde bir tavrın konulması gerekir. Suriye'de böyle bir tablo olmasa İsrail ile Suriye arasında gelinen nokta da olmayabilirdi" dedi.Erdoğan, avukatlara yönelik operasyonla ilgili olarak "Bizim görevimiz halkın güvenliğini, refahını sağlamaktır. Bunu başarmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

CHP'NİN OLDUĞU ÜLKEDE TERÖRLE MÜCADELE ZOR

DHKP-C için alınan tedbirleri biliyorsunuz. Güvenlik güçlerimizin geçen yapılan operasyonu gördünüz. Avukatlar ve elebaşları yakalandı. Tabi dışarda onları savunanlarda var. Bunlardan biri de CHP bu tür bir muhalefet başkanın olduğu ülkede terör örgütü ile olacak mücadele kolay olmayacaktır. Biz milletimizle beraber bu işi çözeceğiz.

AB'YE ÜYE YAPACAKSAN YAP ARTIK...

Şanghay Beşlisi'nin AB'ye alternatif bir kuruluş olmadığını belirten Erdoğan, "Biz AB'ye üye yapacaksan yap, yapmayacaksan açıkça söyle diyoruz. İlla bizim ayrılmamızı bekliyorsanız, bunu da ayrıca değerlendiririz. Brüksel'e bu iş olacaksa olsun diyeceğiz. 50 yıl AB kapısında bekletilen bir ülke karar vermek zorunda" diye konuştu.