BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Esad o konuda ilk kez konuştu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Çarşamba günü düzenlenen İsrail saldırıyla ilgili ilk kez konuştu

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, İsrail'i Suriye'deki "istikrarı bozmak"la suçlarken, Çarşamba günü gerçekleşen hava saldırısının İsrail'in gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Suriye ordusunun, kendisine yönelik saldırılara karşılık verebilecek güçte olduğunu söyledi.

Suriye devlet televizyonu, Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ile görüşmesinde yaptığı açıklamalara yer verdi.

KARŞILIK VEREBİLECEK GÜÇTEYİZ

İsrail'in, çarşamba günü Suriye topraklarında bazı hedefleri vurduğu yönündeki haberler hakkında ilk kez değerlendirmelerde bulunan Esed, söz konusu saldırının, 'Suriye'nin zayıflatılması ve istikrarsızlaştırılması çabalarında İsrail'in üstlendiği rolü ortaya koyduğunu' savundu.

Suriye ordusunun gücüne ve direnişe bağlılığına vurgu yapan Esed, ''Suriye, halkı ve tarihi rolünü hedef alan her türlü saldırganlığa karşı koyabilecek güçtedir'' dedi.

SAVUNMA BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Savunma Bakanı Ehud Barak Münih Güvenlik Konferansı'nda konuyla ilgili sorulara verdiği yanıtta, "Suriye'de birkaç gün önce olanlarla ilgili gazetelerde okuduklarınız dışında yeni bir şey söyleyemem" diyerek, saldırıyı İsrail'in gerçekleştirdiğini ima etmiş oldu.

Suriye’nin El İhbariye televizyonu ise dün akşam İsrail’in hava saldırısının ardından çekildiği öne sürülen bazı görüntüler yayınladı. Görüntülerde Şam yakınlarındaki araştırma tesisinde bulunan araçların tahrip olduğu binaların ise orta seviyede hasar aldığı görülüyor.