BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Berlusconi'den seçim vaadi

İtalya'da seçimlere hazırlanan Berlusconi emlak vergilerini kaldıracağı vaadinde bulundu.

Abone ol

Seçim dönemindeki İtalya 'da, eski başbakan ve merkez sağın lideri Silvio Berlusconi, duyurduğu seçim vaadinde, evsahiplerinden alınan IMU (konut) vergisinin yürürlükten kaldırılacağını, bugüne kadar tahsil edilen verginin de geri ödeneceğini söyledi.

ALINAN VERGİ GERİ ÖDENECEK

"İlk bakanlar kurulu toplantısında, alınan IMU vergisi kaldırılacak. 2012 yılında alınan vergiler de ailelere geri ödenecek" diyen Berlusconi, bu adımın sembolik olarak devletin ailelerle barış yapması için gerçekleştirileceğini ve devlet ile aile arasında yeni bir sayfa açılacağını savundu. Berlusconi ödemelerin özellikle emeklilere nakit yapılacağını sözlerine ekledi.

Berlusconi, kendilerinin merkez sola göre daha inandırıcı ve güvenilir olduğunu ileri sürerek, seçimi kazanacaklarını iddia etti.

Seçimlerde merkez hareketinin liderliğine soyunan ve aynı zamanda IMU vergisini mali krizdeki ülkesi için uygulamaya koyan başbakan Mario Monti ise Berlusconi'nin her zaman vaatlerde bulunduğunu ancak bunları yapmadığını dile getirerek, rakibine yüklendi.

Anketlere göre seçimlerden zaferle çıkması beklenen merkez solun lider Pierluigi Bersani de Berlusconi'nin demogoji yaptığını öne sürdü.