BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,33
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türbanlı barbie okul yolunda

Barbie bebeklerin bir benzeri, beslenme çantalarında 'türbanlı' olarak resmedildi.

Abone ol

Kız çocuklarının gözde oyuncağı Barbie bebekler, çocukların beslenme çantaları üzerine "türbanlı" olarak resmedildi. Bir Türk girişimcinin Çin'den ithal ettiği "Türbanlı Barbie bebek resimli beslenme çantaları" İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok şehirde satışa sunuldu.

Çantaların, sadece bir mağazada ayda 3 bin adet satıldığı iddia edilirken, eğitimciler yetkilileri duyarsız olmakla suçladı. Yeni ders yılında, çocukların bu çantalarla okullara girip giremeyeceği merak konusu oldu.
Eğitim - Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, bu tür malların bazılarının Türk sermaye gruplarının Çin'deki atölyelerinde tasarlandığını belirtti.

Dinçer, türbanlı bebekli beslenme çantalarının, 100 temel eserde ortaya çıkan dini içerikli söylemlerin, çocuklara verilen boyama kitaplarındaki dinsel simgelerin çok yaygınlaştığını ve bunların tamamen denetimsiz olduğunu vurguladı.

Her türlü ideolojik ve politik yaklaşımının çocuklara bu şekilde verildiğini belirten Dinçer, "Bunlar pedegojik olarak sakıncalı. Geleceğin Türkiye'si açısından kaygılarımızı artırıyor" dedi.

Tesettürlü Rezzan

Barbie bebeklere, geçen aylarda, "Rezzan - Razanne" adlı tesettürlü bir rakip çıktı; bu bebekler internette satışa sunuldu. İlk tesettürlü Rezzan, evlendikten sonra Müslüman olan ABD'li Sherrie Saadeh ve eşi Ammar'ın, kızlarına kendi kültürlerine uygun bir bebek yaratmak istemesiyle ortaya çıktı. Bebek, Saadeh'in başvurusu üzerine ABD'li Noorart firması tarafından üretildi.

Fulla'nın aksesuarı minyatür seccade

Suriye'nin başkenti Şam'da faaliyet gösteren Newboy Design Studio şirketi tarafından yapılan Fulla bebek, Batılı Barbie bebeğin aksine siyah saçlı, siyah gözlü, esmer ve türbanlı olarak üretildi. Fulla ile çocuklara verilen aksesuar, minyatür bir seccade.

Kaynak: Milliyet