BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.445,90
HABER /  DÜNYA

Irakta iç savaş tehlikesi

ABD Başkanı Bush, Irak'ta iç savaş olmaz dedi. Ancak son 24 saatte 34 kişi öldürüldü.

Abone ol

Irak'ın başkenti Bağdat'taki çatışmalar durulmuyor. ABD Başkanı George W. Bush, bölgede sivil savaş çıkmasının muhtemel olmadığını açıkladı, ancak son 24 saat içinde Asya'nın güneyinden Irak'a gelen 14 Şii Hacı ile 20 Iraklı öldürüldü.

Pentagon, Irak'ta iç savaş ihtimalinin önümüzdeki haftalarda daha da artacağını kaydederken, ABD Başkanı George W. Bush, bu iddiaları yalanlayarak, bölgede iç savaş çıkmasının ihtimaller dışında olduğunu dile getirdi. Bush, bu açıklamalarda bulunurken, son 24 saat içinde Irak'ta, Güney Asya'dan gelen 14 Şii Hacı ile 20'den fazla Iraklı öldürüldü. Pakistanlı ve Hindistanlı hacılara saldırı düzenleyen Sunniler, Şiilerin kutsal kenti Kerbala'da 11 Pakistanlı ile 3 Hindistanlı'yı öldürdü.

Irak İçişleri Bakanlığı sözcüsü Abdül Kerim Khalaf, "Hacılar kadın ve çocuklarla birlikte, büyük otobüslerle geliyorlardı. Saldırganlar, kadın ve çocukları serbest bırakarak, erkeklerin üzerine ateş açtı" dedi.

Bu arada Kerbela İl Sağlık Müdürü Salim Kadhim, ölü sayısını doğruladı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tasnim Aslam, meydana gelen olayı "terör eylemi" olarak tanımlayarak, devlet başkanı ve başbakanın ölen hacıların ailelerine taziyelerini ilettiklerini dile getirdi.