BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,10
ALTIN 2.471,27
HABER /  POLİTİKA

Aksudan teröristlere gözdağı

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, teröristlerin sonunun hüsran olacağını söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, saldırıların güvenlik güçlerini yıldıramayacağını belirterek, "Terör örgütü PKK akıttığı kanda boğulacaktır" dedi.

Bakan Aksu, Merkez Seyhan İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen, huzurevi açılışı ve toplu sünnet törenine katılmak üzere geldiği Adana'da Vali Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret ettikten sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı, ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Aksu, burada yaptığı açıklamada, hükümetin uyguladığı yerel yönetim reformları sayesinde belediye ve il özel idarelerinin sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirecek önemli hizmetleri gerçekleştirdiğini söyledi.
Aksu, hükümetin uygulamaya koyduğu KÖYDES projesinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. KÖYDES projesinin, hükümetin öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Aksu, "Başbakan ve hükümetimizin, memleket sevgisini ortaya koyan KÖYDES projesiyle planlandığı gibi 2007 sonuna kadar, yolu ve sağlıklı içme suyu olmayan köy kalmayacak" dedi.
7 bin kilometre duble yol yapımı gerçekleştirildiğini, konutla ilgili olarak TOKİ tarafından çalışmaların sürdüğünü belirten Aksu, şunları kaydetti:
"Konutla ilgili olarak çalışma başlatılmayan il yok gibi. İmkanı kıt olan vatandaşlarımız, ucuz kredilerle konut sahibi yapılıyor, kira öder gibi konut sahibi oluyorlar. Arkadaşlarımızla milletimize hizmet için seferberlik halinde çalışıyoruz. İnsanımızın ihtiyacını gidermek için, hızlı bir çalışma temposu içerisindeyiz. Emniyet teşkilatı içinde TOKİ ile anlaşma sağladık ve binlerce polisimiz kira öder gibi ev sahibi oldu. Polisimiz için yeni proje hazırlığındayız."

Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'nı da asrın projesi olarak nitelendiren Aksu, "Bu projenin açılışını devlet başkanlarının katılımı ile yapmıştık. Dün Sayın Başbakan, üzerinde hassasiyetle durduğu bu konuyla ilgili bölgeye gelerek, harita ve kağıt üzerinde inceleme yapmak yerine, ilgili bakanlarla yerinde inceleme yaptı. İnşallah, umut ediyoruz ki, bu bölge Türkiye'nin enerji merkezi olacak" diye konuştu.

AK Parti İl Teşkilatı ziyaretinin ardından huzurevi açılışına katılan Bakan Aksu, burada yaptığı konuşmada terör örgütü PKK'nın akıttığı kanda boğulacağını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Bu saldırılar ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumamızı asla caydıramayacaktır. Güvenlik güçlerimiz asla yılmayacaklardır. Ülkemizin tarihine baktığımızda bu tür saldırıları tertip edene ve bunlara yandaşlık edenlerin er ya da geç güvenlik güçleri tarafından yok edildiğini görürüz. Ülkemizin tarihi derinliklerine inildiğinde etnik ve dini kökeni ne olursa olsun bu milletin et ile tırnak haline geldiğini birlik ve beraberlik içinde yaşadığını ve bu birlik ve beraberliği hiçbir kuvvet bozamayacaktır. Hükümet ve devlet olarak birlik ve beraberliğimizi bozacak PKK terör örgütü ve diğer teröristlere karşı bütün önlemler alınmıştır. Kimse bundan bir endişe duymasın."

Bakan Aksu, daha sonra açılını yaptığı huzurevini geçerek yaşlılarla sohbet etti. Bakan Aksu, son olarak bin 1 çocuğun sünnet törenine katıldı. Ardından akrabasını ziyaret eden Bakan Aksu çıkışta 30 YTL vererek bir satıcıdan tespih aldı.