BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Güney'dan çarpıcı Asala açıklaması

Ergenekon'u deşifre eden Tuncay Güney, Asala terör örgütü ve Susurluk çetesiyle ilgili ilginç iddilarda bulundu

Abone ol

Ergenekon operasyonunun karakutu olarak bilinen Tuncay Güney yaşadığı Kanada'dan çok tartışılacak yeni iddialarda bulundu. Uzun süredir konuşmayan karakutu bu sefer Asala operasyonları ile ilgili iddiaları gündeme getirdi.

Türk diplomatlara düzenlelen Ermeni terör Örgütü Asala operasyonlarını bilindiği gibi Susurluk'ta hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın değil Türkiye'nin Susurluk'ta  deşifre olan derin devletinin öldürdüğünü iddia etti.
Tüncay Güney Takvim Gazetesi'ne verdiği röportajın konuyla ilgili bölümünde şunları söyledi:

70'li yıllarda Türk diplomatlarına düzenledikleri suikastlerle sesini duyuran bir Ermeni terör örgütü var... Asala... Asala nasıl bir örgüttü?

Asala'nın, hükümetler düzeyinde ilişkileri vardı. Bu ilişkiler PKK'ya geçti. Türkiye'de PKK'ya bulaşmayan kaç sermaye var ?...

Mesela Mersin Limanı projesi...
Türkiye'nin Susurluk'ta öğrendiği derin devlet çetesi yurt dışındaki diplomatlara suikastler düzenledi. Efsane olarak bilinen Çatlı, Asala'nın bir kilisesi ve iki gençlik derneğinden başka nereyi bombalamış? Hani bunlar bizim "kahramanlarımızdı".

Yani Asala ve Susurluk iç içe mi?

O "Kahramanlardan" oluşan grup Papa suikastinde de görev almadı mı? Yurt dışında öldürülen diplomatların katillerini Asala'da aramamalıyız.

Susurluk çetesinde aramalıyız. Öldürülen diplomatların hepsi özel seçilmiş kişilerdi.