BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Pakistan'da 7 milyon kişi sel mağduru

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Pakistan'a yardımlardan sorumlu özel temsilcisi Rauf Engin Soysal, Pakistan'a yardımların devam etmesi gerektiğini söyledi

Abone ol

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Pakistan'a yardımlardan sorumlu özel temsilcisi Rauf Engin Soysal, Pakistan'da geçen yıl meydana gelen sel felaketinden en çok etkilenen Sindh eyaletine iki günlük ziyaret yaptı.

BM Sözcüsü Martin Nesirky konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Soysal'ın, 7 milyondan fazla kişinin sel felaketinden etkilendiği Sindh eyaletine yaptığı ziyarette, bölgedeki halka yapılan yardımın mutlaka devam etmesi gerektiğini söylediğini bildirdi.

Sözcünün verdiği bilgiye göre Rauf Engin Soysal, Sindh eyaletinde felaketin ardından 6 ay sonra insani yardımın devam ettiğini görmekten memnuniyet duyduğunu, BM ve sivil toplum örgütlerinin bölgeye halen hem acil yardımda bulunmaya devam ettiğini, hem de bölgenin yeniden yapılanması için çalıştığını, ancak daha yapılacak çok şey olduğunu söyledi. Soysal'ın Sindh eyaletinin Larkana ve Sukkur bölgelerinde çeşitli eyalet yetkilileriyle görüştüğü de bildirildi. 

Soysal'ın yaptığı açıklamada, ''Sindh eyaletinde 1,4 milyon insan yaşadıkları yerlere dönse de çoğu evlerine taşınamadı, çünkü pekçok bina halen sular altında, ya da yaşamak için riskli, bu yüzden de ailelerin yiyecek, çadır ihtiyaçları devam ediyor. Uzun vadede gıda güvenliği açısından Pakistan'da tarıma yönelik yardım da şart, çünkü pek çok arazi selden büyük zarar gördü, çiftçilerin yardıma ihtiyacı var'' dediği kaydedildi.

Pakistan'da geçen yıl Temmuz ayında ülkeyi vuran sel felaketi toplam 20 milyon kişiyi etkilemişti.

BM Genel Sekreteri Ban, 27 Eylül 2010'da dönemin Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rauf Engin Soysal'ı, Pakistan'a yardımlardan sorumlu özel temsilcisi olarak atamıştı.