BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.451,99
HABER /  SPOR

Tuchel'den Devler Ligi'ne veda eden Başakşehir'e: İlk yıl böyle geçer

PSG teknik direktörü Thomas Tuchel, 5-1 biten Başakşehir karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu, Tuchel, 'Başakşehir bugün kazanamadı ama ilk maçta çok iyilerdi. Şampiyonlar Ligi'nde ilk yılınız genelde böyle geçer' dedi.

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Medipol Başakşehir, Fransız ekibi Paris Saint-Germain'e konuk oldu. Dördüncü hakemin Pierre Webo'ya karşı ırkçı söylemde bulunduğu karşılaşma yarıda kalmıştı. 14. dakikada kaldığı yerden devam eden mücadelenin kazananı PSG oldu.

"Soruşturmayı beklemeliyiz"

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan PSG teknik direktörü Tuchel, yaşanan olaylarla ilgili olarak "Bence her şey söylendi. Dün ve bugün duruşlar sergilendi. Irkçılığa karşı net bir duruştu. Şimdi daha fazla konuşmamalı ve soruşturmayı beklemeliyiz" dedi.

"3 maçın ardından 3 puanımız vardı. Önümüzde 3 final vardı, elenmemiz yakındı. Kalitemizi ve kapasitemizi gösterip öz güven kazandık" diyen Tuchel, "Takımımın böyle bir performans sergilemesi gerekiyordu. Bu gruptan lider çıktığımız için çok mutluyum. Başakşehir bugün kazanamadı ama ilk maçta çok iyilerdi. Şampiyonlar Ligi'nde ilk yılınız genelde böyle geçer. Biraz daha tecrübeyle beraber rakipleri avantaj yakaladı. Onlara karşı oynamak iyi bir deneyimdi, büyük bir saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

Maç detayı:

Neymar 21, 38 ve 50. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yaparken Fransız ekibinin diğer gollerini 42. ve 62. dakikalarda Kylian Mbappe kaydetti. Medipol Başakşehir'in tek golü ise 57. dakikada Mehmet Topal'dan geldi. 5-1 biten karşılaşmanın ardından PSG 12 puana ulaştı ve grubu lider tamamladı. Medipol Başakşehir ise topladığı 3 puanla Avrupa'ya veda etti.