BIST 10.649
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.439,39
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

TÜBİTAKın düşündüren anketi

TÜBİTAK, gençlerin bilime bakışlarıyla ilgili çarpıcı bir rapor hazırladı. Rapor Erdoğan'a sunuldu..

Abone ol

TÜBİTAK, gençlerin bilime bakışlarıyla ilgili çarpıcı bir rapor hazırladı.

Rapor, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da sunuldu.

TÜBİTAK’ın ‘Bilim Okur- Yazarlığı Araştırması’ adı altında 47 il, 97 ilçe ve 68 köyde 15-24 yaş grubundaki bin 33 gençle yüz yüze yaptığı araştırma sonucu ortaya çıkan vahim duruma göre, 10 gençten sadece 3’ü bilime ilgi duyuyor.

ZAMAN YETERSİZ

Bilim Okur -Yazarlığı Araştırması’nda, gençlerin bilimsel gelişmelere ve bunlara ilişkin haberlere ilgi duymalarına karşın, bilimsel yazıları okumaya ya da arkadaşlarıyla bu konularda tartışmaya ayırdıkları zamanın az olduğu da belirlendi.

Rapor, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında, internet kafelerin çocuklar ve gençler üzerindeki olumsuz etkilerinin görüşülmesi çerçevesinde ele alındı.

Yüzde 51 oranında biliyorlar

Türkiye’de yaşayan gençlerinin yüzde 29’u yeni icatlar ve yeni teknolojilerle ilgili haberlere ilgi duyuyor. Bu oran Avrupa ülkelerinde yaşayan gençler için yüzde 38.
Bilgi sınamasında Türkiye’deki gençler, 10 sorudan 5’ine doğru yanıt verebildi. Buna göre Avrupalı gençlerde yüzde 70 olan doğru yanıtlama oranı aynı yaş kesimindeki Türk gençlerinde yüzde 51.
Türkiye’de gençlerin ilgisini en fazla tıp ve internetteki bilimsel ve teknolojik gelişmeler çekiyor.

Kaynak:Bugün