BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,20
HABER /  POLİTİKA

CHP şova hazırlanıyor

CHP, Söğütözü'nde yaptırdığı "akıllı genel merkez binası"nın açılışında Atatürk'ün 125. yaşını da kutlayacak.

Abone ol

CHP, Söğütözü'nde yaptırdığı "akıllı genel merkez binası"nın açılışında Atatürk'ün 125. yaşını da kutlayacak. Programı M. Ali Erbil sunacak

CHP, Söğütözü'nde gelişmiş teknolojik donanımlara sahip olan ve "akıllı bina" olarak adlandırılan yeni genel merkez binasının açılışını, "Atatürk'ün doğumgünü konsepti"yle yapacak. 19 Mayıs'ta yapılacak açılışta Atatürk'ün 125. yaşı kutlanacak.

Açılış töreni hazırlıkları CHP Genel Sekreter Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen tarafından yürütülürken, programın miting ve şölen havasında yapılması amaçlanıyor. CHP, yeni genel merkez çevresindeki boş alanı kullanarak 100 bin kişiyi toplamayı amaçlıyor.

Açılışta Türk bayrağı ve CHP'nin altı ok figürlü parti bayrağının yanı sıra AB, Avrupa Sosyalist Partisi (PES) ve Sosyalist Enternasyonal bayrakları da asılacak. Açılışta konser planı da yapan CHP'nin Tarkan'la yaptığı görüşmeler, sanatçının Avea ile olan sözleşmesi nedeniyle olumsuz sonuçlandı. Sezen Aksu da, aynı tarihte daha önceden belirlenmiş programı olduğu için gelemeyeceğini bildirdi. Sabahat Akkiraz ve Hoy-Tur folklor ekibinin yer alacağı programı Mehmet Ali Erbil'in sunması bekleniyor.

Havuzlu merkez
Yeni genel merkezin iki tarafı süs havuzuyla çevriliyor. Yaklaşık 24 milyon YTL'ye mal olan binanın genelinde sigara içilmesi yasak. 12. katta Baykal'ın makam odası yer alırken, 13. kat VIP cafe şeklinde tasarlandı.

14. kat ise yurtdışından gelenlere ve önemli konuklara ayrıldı. Binanın camları güneş ışığına karşı filtrelendi. Sığınak da oluşturuldu. Binanın etrafı ve önemli bölümleri 24 saat kameralar tarafından görüntülenecek. Binanın VIP katındaki bar, parti kimliğine uygun olmadığı gerekçesiyle Baykal'ın talimatıyla kaldırıldı. Baykal'ın makam odasında duş da bulunuyor.

Milliyet
Ezelhan ÜSTÜNKAYA