BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Ucuz tatile ne dersiniz?

Yabancı turist sayısındaki azalma tur operatörlerine büyük indirimler yaptırdı. İşte ucuz tatil fırsatları...

Abone ol

Türkiye'deki tur operatörleri bu yıl yurtdışından gelen turist sayısının kuş gribi ve karikatür krizi gibi sebeplerle azalmasının ardından çareyi yerli turiste yönelmekte buldu. Operatörler, yerli turisti çekmek için, yurtdışında uygulanan 'erken rezervasyon yaptır, tatile ucuza git' yöntemini uyguluyor.

Yerli turist yüzde 50 arttı
Bu yolla seyahat acentaları ve oteller art arda yüzde 35'e varan oranlarda indirimler ve ödeme kolaylıkları sunan kampanyalara yöneldi. Kampanyaların ardından iç pazar fiyatları düştü. Hatta birçok seyahat acentasının üç haftadır sürdürdüğü kampanyalarda iç pazar talebinin yüzde 100 arttığı bildirildi.
Ulaşılan son rakamlarla yerli turistin oluşturduğu doluluk oranının geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 oranında arttığı belirtiliyor. Bu arada okulların tatile girdiği haziran sonu ve temmuz ortasındaki tarih aralıklarında bazı tesisler doluluk bildirmeye başladılar.

2 kişi kal, 1 kişi öde (Etstur)
Etstur üç hafta önce başlayan ve 8 Mayıs'a kadar devam edecek olan erken rezervasyon indirimlerinde fiyatlarını 2005 sezon fiyatlarına göre yüzde 35 daha ucuzlattı. Firma ayrıca, bazı tesislerde '2 kişi kal - 1 kişi öde' fırsatı sunuyor. Ayrıca çocuklu aileler için de iki büyük beraberinde, 0 - 12 yaş, 0 - 14 yaş ve 0 - 16 yaşa varan 2 çocuk ücretsiz konaklatılıyor.

Taksit atlatma uygulaması (İremtur)
Firma, erken rezervasyona yüzde 25'e varan indirimlerin yanı sıra 12 taksit veya taksit atlatma kampanyaları uyguluyor. Bu yıl beklenenin üzerinde taleple karşı karşıya olduklarını söyleyen İremtur yetkilileri yaşanan yoğun talep nedeniyle 2006 yaz sezonunda iç pazar talebinin yüzde 30 artacağını, kampanya satışlarının şu anda bile geçen yıla göre yüzde 50 artış gösterdiğini belirtiyorlar.

Hedef yüzde 30 fazla turist (Setur)
Setur, erken rezervasyon yaptıran yerli turistlere hem yüzde 25'e varan indirimlerle ucuz tatil fırsatı sağlıyor, hem de isterlerse belirli bır kısma kadar 6 - 12 takside varan ödeme planları sunuyor. Erken rezervasyon kampanyası adı altında gerçekleşen bu uygulamayla firma, iç turizmde beklentisi olan hedefin yüzde 30 üzerine çıkmayı planlıyor.

Yüzde 30'a varan indirim uygulanıyor (Bentour)
World Of Wonders Oteller zinciri Bentour'un düzenlediği 'Erken Rezervasyon Kampanyası'nı uyguluyor. Kampanya, 01 Mayıs ile 21 Ekim tarihleri arasında geçerli. En az dört gecelik konaklamalarda geçerli olacak kampanyada, yüzde 30'a varan indirim yapılıyor. Bentour firması uyguladığı pakette, İstanbul'dan lüks otobüslerle ulaşım ve tarifeli uçak seferleri de sağlıyor.

7 gece kal, 5 gece öde (Metro Travel)
Metro Travel, yüzde 25'e varan indirimler uyguluyor. Bunun yanı sıra yüzde 20 indirimle birlikte 6 taksit seçeneği ve yüzde 15 indirimle birlikte 12 taksit seçeneğini de var. Ayrıca '7 gece kal, 5 gece öde' ile '2 kişi kal, 1 kişi öde' adlı paket kampanyalar da uygulanıyor.