BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Konyada doktor rezaleti

Tedavi olmayı bekleyen hasta şikayet edince kıyamet koptu. Hasta odasına dalan doktor neler neler yaptı...

Abone ol

Konya Numune Hastanesi’nde 55 gündür ameliyat için bekleyen doğuştan spastik özürlü 16 yaşındaki Fatih U.’nun yakınları, Doktor M.K.’nin hastaları ile ilgilenmediği iddiasıyla hastane yönetimine şikayette bulundu. Şikayet edildiğini öğrenen Doktor M.K.’nin, sinirlenerek hasta odasına girdiği ve “Hangi geri zekalı beni idareye şikayet etti; Siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz?” diyerek hakaretler yağdırdığı ileri sürüldü.

BEĞENMEYENE SEVK…
Başhekim Dr. Rıza Sarıbabıçcı, “Hasta yakınları bana gelsinler, sevk istesinler. Eğer hastanemizi beğenmiyorlarsa sevklerini hemen Fakülte Hastanesi’ne yapayım” derken, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, hasta yakınlarının yazılı şikayetiyle soruşturma açılacağını söyledi. Öte yandan Doktor M.K.’nin, Fatih’in hastanede yattığı 55 gün içinde sadece 4 kez gelerek kontrolde bulunduğu da iddia edildi.

Talihsiz hastaya ‘ayıp’ yakıştırma
Aylardır sırtındaki yara ile yaşayan ve sonunda Konya Numune Hastanesi’ne getirilerek burada 55 gündür ameliyat için bekleyen doğuştan spastik özürlü 16 yaşındaki Fatih U.’nun yakınları, Doktor M.K.’nin hastaları ile ilgilenmemesini idareye şikayet edince kıyamet koptu. Bunu duyup sinirlenerek hastane odasına gelen doktor, iddiaya göre hasta ve yakınlarına öfkeli hareketlerde bulundu. Dr. M. K.’nin, “Hangi geri zekalı beni idareye şikayet etti. Siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz” diyerek hakaretler yağdırdığı iddia edildi.

BAKIM SETİNİN SİPARİŞİ GEÇİKMİŞ
Konya’nın Ilgın İlçesi’nden 55 gün önce ameliyat için Konya Numune Hastanesi’ne getirilen ve ‘Aquacel’ marka yara bakım seti bulunamadığı için ameliyat edilemeyen talihsiz Fatih, aylardır sırtındaki yara ile hastane köşelerinde sürünüyor. Ameliyat edilebilmesi için gerekli olan yara bakım setinin ise, bir medikal firmasından daha bir hafta önce talep edilmesi de olayın en ilginç tarafı. Medikal firma yetkilileri, malzemenin stoklarında bulunmadığı için yurtdışından getirtmek zorunda kaldıklarını söylerken, bir başka marka yara bakım setinin de aynı işi yapacağı ve Konya’da da rahatlıkla bulunabileceği gelen bilgiler arasında.

ÇARESİZ ANNE DERT YANINCA
Ilgın İlçesi’nde yaşayan Sümbül ve Dursun U. çiftinin 4 çocuğundan biri olan Fatih, spastik özürlü olarak dünyaya geldi. Ancak uzun yıllar yatalak hasta olduğu için sırtında yaralar meydana gelen ve yeşil kart dışında hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan Fatih U., son bir umutla Numune Hastanesi’ne getirildi. 55 gündür sırtındaki acı verici yara ile ameliyat olacağı günü bekleyen Fatih’in annesi Sümbül U., hastane yetkililerine dert yanarak, “Oğlum aylardır yaralı. Bizde çaresiz kalıp buraya getirdik. Ama ameliyat için gerekli malzeme nedense bir türlü bulunamadı. Doktoru M.K., Fatih’le ilgilenmedi. 55 günde 4 kez gelip kontrol etti. Bizde durumu hastane idaresine bildirince Doktor M. K., gelip bize hakaretler yağdırdı. Bizlere, ‘Hangi geri zekalı beni şikayet etti, siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz?’  diye bağırdı. Yeşil kartlı olduğumuzdan mı böyle ilgisiz kalıyoruz? Eğer paralı olsaydık böyle olmazdı” iddiasında bulundu.

 

YAZILI ŞİKAYET HALİNDE SORUŞTURMA

Konuyla ilgili olarak Hastane Başhekimi Dr. Rıza Sarıbabıçcı ise, “Hasta yakınları bana gelsinler sevk istesinler. Eğer hastanemizi beğenmiyorlarsa sevklerini hemen Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yapayım” dedi. Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de, hasta yakınlarının yazılı olarak kendilerine şikayette bulunması halinde soruşturma açacağını söyledi.


Yeni Meram gazetesi

www.yenimeram.com.tr