BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Trump yönetimi Gülen'i iade eder mi?

Türkiye, Obama döneminde iade edilmeyen FETÖ elebaşısı için Trump döneminde daha aktif bir politika izleyecek. Bu arada Trump'ın bir danışmanı FETÖ ile ilgili yaklaşımları konusunda önemli bir makale kaleme aldı.

Abone ol

Donald Trump'ın ABD başkanlık seçim yarışını kazanmasının ardından Türkiye cephesi, Obama döneminde alamadığı FETÖ lideri için harekete geçmeye hazırlanıyor. Bu arada Trump'ın danışmanı FETÖ elebaşısı için olumsuz konuştu ve önümüzdeki dönem için önemli bir işaret verdi.

CNN Türk'ten Cüneyt Özdemir, Donald Trump'ın seçim başarısını ABD'den değerlendirdi. Seçim sonuçlarının Trump'ın ekibini bile şaşırttığını söyleyen Özdemir, öteki ABD'nin yıllar sonra seçim zaferi kazandığını, medyanın ve anket şirketlerinin seçim sonuçlarıyla ilgili kendilerini sorgulamaya başladıklarını ifade etti.

TRUMP CEPHESİNDEN FETÖ SİNYALİ

Bu arada Trump'ın Türkiye ile ilişkilerinde FETÖ'nün önemli bir gösterge olduğunu söyleyen Özdemir, Trump'ın danışmanlarından bir tanesinin FETÖ ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir makale kaleme aldığını ifade etti. Yazının Trump yönetiminin FETÖ'ye olan tavrını net biçimde ortaya koyduğunu söyleyen Özdemir, yeni ABD yönetiminin FETÖ'ye karşı negatif bir yaklaşım sergilediğini kaydetti.

BU GELİŞME GÜLENCİLER'İN ALEYHİNE DÖNER

Hürriyet Washington Temsilcisi Tolga Tanış ise federal polisin Gülen'in okullarına baskınlar düzenlediğini; ancak henüz bir dava açılmadığını söyledi.

Trump sonrası Adalet Bakanı'nın da değişeceğini belirten Tanış, bu gelişmelerin FETÖ'nün aleyhine olduğunu kaydetti. İşte Tanış'ın Facebook canlı yayınında yaptığı o açıklama:

“Soruşturmanın devam ettiğini teyit ettim. Trump’ın seçilmesi politik etkiyi Gülenciler'in aleyhine döndürecektir. Hukuki süreç değişmez, kararı yine bağımsız mahkemeler verir, Trump’ın bunu değiştirmeye gücü yetmez ama bu soruşturmada, bu FBI dosyasının mahkemeye intikalinin hangi sürede olacağı konusunda Trump Yönetimi’nin bir iradesi olacaktır, söz hakkı olacaktır ve bu Gülencilerin aleyhine olacaktır.

"Trump kampanyasının Gülen’e bakışı tamamen farklı" diyen Tanış, Trump'ın ekibinden üst düzey bir ismin de FETÖ okullarını eleştirdiğini belirtti.