BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37

Donald Trump Kimdir ilk eşi ve son karısı ile çocukları

ABD'nin 45. başkanı Donald Trump kimdir, kaç kez evlendi son eşi Melania Trump ve çocukları ile ilgili merak edilenler yaşam biyografisinde.

Donald John Trump (d. 14 Haziran 1946; Queens, New York); ABD'li iş adamı, siyasetçi, yönetici, girişimci ve yazar. Trump Organizasyonu'nun başkanı olan Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin 2016 ABD başkanlık seçimleri adayıdır.

Queens, New York'ta doğmuş, Pensilvanya'da bulunan Wharton Institu'de İşletme bilimleri eğitimi almıştır. Üniversite yıllarında babası Fred Trump'ın emlak ve inşaat firmasında çalışmıştır. Kariyeri sırasında oteller, kumarhaneler, golf sahaları ve daha birçok yapı inşa etmiştir. Trump: The ART of the Deal ve Trump: How to Get Rich gibi birçok Kitap yazmıştır. 2000 ABD başkanlık seçimleri'nde Reform Partisi adayları arasında yer almıştır. Forbes iş dergisi tarafından hazırlanan Dünyanın En Zengin 400 İnsanı listesinde yer almıştır. 2004-2015 yılları arasında NBC kanalında yayınlanan ünlü reality show The Apprentice'de yer almıştır.

Trump, 2015 yılının Haziran ayında 2016 ABD başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti adayının belirleneceği parti içindeki yarışa katılacağını açıkladı. Seçim vaatleri hem ABD'de hem de dünyada büyük tartışmalara neden oldu.

Gençlik yılları ve eğitimi

Donald John Trump, 14 Haziran 1946 tarihinde iş adamı Frederick ve Mary MacLeod Trump'ın beş çocuğundan dördüncüsü olarak New York'un Queens ilçesinde doğdu. Donald Trump'ın büyükannesiyle büyükbabası Baden'den ABD'ye göç etmişlerdi. Babası emlâkçılık yapıyordu. Donald Trump 1960'lı yılların başında liseyi kötü hal ve gidişi yüzünden, terk etmek zorunda kaldı. Ardından askeri akademide okudu ve 1968'den sonra Pennsylvania'daki Wharton Institute'de işletme bilimleri eğitimi gördü. Tek ve iki ailelik evlerin yapımında uzmanlaşan babasının şirketinde ayak işlerine baktı.

İş hayatı

2016 yılında sert barış ideolojisinin, Radikal İslam, IŞİD, atom ülkesi İran ve komünist Çin’e karşı caydırıcı silah olarak kullanılması sebebiyle Nobel Barış Ödülüne aday gösterildi.

2012 ve 2016 ABD başkanlık seçimleri

Trump'ın 2016 ABD başkanlık seçimleri için kullandığı amblem ve seçim sloganı. Donald Trump 2012 ABD başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. 2016 ABD başkanlık seçimleri için ise Cumhuriyetçi Parti adayının belirleneceği parti içindeki yarışa katılacağını açıkladı. Seçim kampanyaları için haftada 2 milyon dolar harcayacağını söyledi.  Donald Trump seçim sloganı olarak Make America Great Again sloganını kullanmıştır. Aynı sloganı 1980 yılında eski başkan Ronald Reagan da seçim kampanyalarında kullanmıştır. Seçim vaatlerinde göçmenler, müslümanlar, güvenlik ve IŞİD ile mücadele konularındaki görüşleri ön plana çıkmıştır. Göçmenler için öne sürdüğü planlardan biri de ABD ile Meksika sınırına bir duvar örülmesidir..

Skandallar peşini bırakmadı

Önce ciddiye alınma problemini aşmaya çalıştı. İki yıl önce Obama’nın Beyaz Saray Muhabirleri Yemeği’nde neredeyse konuşmasının büyük bölümünde, ‘dalga geçmek için’ aday olmadığını ispat için çabaladı. Skandallar peşini bırakmadı. Meksikalı göçmenlere ‘tecavüzcü’ demesi, Müslümanların ABD’ye girişini yasaklayacağını açıklaması. Vergi beyannamesini paylaşmaması. Hep açıklama halindeydi. Kampanyasını en çok vuran ise ekim ortasında kadınlar hakkında aşağılayıcı sözler sarf ettiği bir videonun çıkması oldu. Sonra medya, Trump tarafından taciz edildiğini söyleyen kadınlarla doldu.

8 Kasım 2016'da yapılan ABD Başkanlık Seçimi'ni Hillary Clinton'a karşı kazanan Donald Trump, Birleşik Devletler'in 45. Başkanı oldu. 

Donald Trump eşi Melania Trump ve çocukları

Üç kez evlenen Donald Trump'ın son eşinin ismi Melania Trump. Trump'ın yaptığı 3 evlilikten toplam 5 çocuğu bulunuyor. Çocuklarının isimleri şöyle: Ivanka Trump, Donald Trump Jr., Barron Trump, Tiffany Trump, Eric Trump

Donald Trump'ın eşleri : Melania Trump (e. 2005), Marla Maples (e. 1993–1999), Ivana Trump (e. 1977–1992)