BIST 10.512
DOLAR 32,67
EURO 34,93
ALTIN 2.441,10
HABER /  GÜNCEL

Trump İstanbul’u seçti

Gayrimenkul devi Trump, Avrupa’daki ilk projesini İstanbul’da hayata geçirmek için Doğan ailesiyle anlaştı.

Abone ol

ABD’li gayrimenkul yatırımcısı Donald Trump, Avrupa’daki ilk yatırımı için İstanbul’u seçti. Avrupa’nın ilk Trump Towers’ı; Doğan ailesi, Taşyapı, Trump Organization ve Yeşil İnşaat işbirliğiyle İstanbul’da yükselecek.

Biri ofis, diğeri rezidans olarak projelendirilen iki kule ve büyük bir alışveriş merkezinden oluşacak ‘Trump Towers İstanbul-Şişli’ kompleksi, modern mimarisiyle dünyanın önde gelen Trump yapıları arasında yerini almaya hazırlanıyor.

İSTANBUL DÜNYA MARKASI

Projenin ilk adımı, New York Trump ofisinde yapılan imza töreniyle atıldı. Törende Trump Organization adına Donald J. Trump ve kızı Ivanka Trump, Doğan ailesi adına Mehmet Ali Yalçındağ, İlder Tokcan ve Barbaros Çağa, Taşyapı adına Emrullah Turanlı, Trump Organization’ın Türkiye lisansörü olan Yeşil İnşaat adına Engin Yeşil ve Burak Duruman hazır bulundu. Mimari projesi Brigitte Weber Mimarlık tarafından hazırlanan Trump Towers’ın inşaatı Taşyapı tarafından yürütülüyor. Mecidiyeköy’de yaklaşık 23 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilen projenin 2010 yılında tamamlanması planlanıyor.

TRUMP: ÇOK HEYECANLIYIZ

İmza töreninde bir açıklama yapan Mehmet Ali Yalçındağ, Trump Towers’ın İstanbul’da yükseleceğini bildirmekten gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi:

Kalite, prestij ve lüks kelimeleriyle tanımlanan Trump markasının, Avrupa’da iki kıtayı birleştiren yegane şehir konumundaki İstanbul’da yükselmesi ayrı bir gurur vesilesi. Global turizm merkezine dönüşme yolunda hızla ilerleyen İstanbul’un hak ettiği marka değeri ve uluslararası itibara bu tür önemli yatırımlarla ulaşacağına inanıyoruz. Bu proje, İstanbul’un dünya markası haline geldiğini kanıtlamaktadır.”

İstanbul projesinin Trump Organization’un Avrupa’daki ilk girişimi olduğunu vurgulayan Donald J. Trump, “Avrupa pazarına, İstanbul gibi tarihi bir şehirde yükselecek Trump Towers ile girmekten dolayı heyecanlıyız” dedi.
Trump Organization’ın, yüzyıllardır dünya tarihinin merkezi olmuş bir şehir olan İstanbul’dan Avrupa’ya açılıyor olmasını çok anlamlı bulduğunu kaydeden Trump, “Bu büyüleyici şehirde bu önemli projenin büyük başarılara ulaşacağına eminiz” dedi.

AYRICALIKLI BİR YAPI

Projenin yüklenicisi Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı da imza attıkları her projenin Türkiye’ye yaraşır bir prestij sembolü olması için çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

Trump Towers sadece Şişli’nin değil, Türkiye’nin en farklı ve ayrıcalıklı yapılarından biri olacaktır. Gayrimenkul alanında sadece en kaliteli projelerde yer alan dünya devi Trump ve Türkiye’nin seçkin ailelerinden biri olan Doğan ailesiyle yaptığımız işbirliği, ülkemizin adını dünya çapında duyurmak için atılmış büyük bir adımdır.”

Trump Organization’ın Türkiye lisansörü olan Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, konu ile ilgili olarak şöyle dedi:
Uzun araştırmalardan sonra Trump Towers’a İstanbul’da uygun bir lokasyon bulmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu projenin, İstanbul’a layık olduğu Trump kalitesini ve şehrin hak ettiği değeri sunacağına inanıyoruz.”



Ivanka Trump kutlamaya geliyor
‘Trump Towers İstanbul-Şişli’ projesinin tanıtım partisi, 19 Nisan 2008’de yapılacak. Doğan, Taşyapı, Yeşil ve Trump ailelerinin ev sahipliğinde düzenlenecek geceye Türkiye’den ve yurtdışından davetliler katılacak. Donald J. Trump’un kızı Ivanka Trump’ın yanı sıra partiye yaklaşık 1000 seçkin davetlinin katılımı bekleniyor. 1960‘lı yılların New York Jazz Club’ı temasıyla hazırlanan gecede davetliler, The Rat Pack Revue Tribute Show ile Demet Tuncer’in performansını izleyecek.