BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.403,15
HABER /  POLİTİKA

DTPnin şahinleri baş kaldırdı

DTP'de fikir ayrılıkları gözle görülür hale geldi. Partideki çatlak parti grup toplantısında kendini gösterdi.

Abone ol 'Şahinler' ve 'ılımlılar' olarak nitelendirilen iki grup arasında ayrışma parti grup toplantısında kendini gösterdi. Emine Ayna'nın içinde bulunduğu "şahinler" toplantıya katılmadı.

8 Nisan'da DTP Grup Toplantısı yapılması gerekirken Ayna ve bir grup milletvekili parti meclisinde alınan kararları kamuoyuyla paylaşacakları gerekçesiyle basın toplantısı düzenledi.

Aralarında Ahmet Türk ve Sırrı Sakık'ın da bulunduğu milletvekilleri, aynı gün partinin meclis grup toplantısı olduğunu belirterek basın toplantısının iptal etmesini istedi.

Bu öneriyi kabul etmeyen Ayna, Pervin Buldan, Özdal Üçer, Şerafettin Halis ve Gültan Kışanak'la birlikte genel merkezde açıklamalarda bulundu. Alınan bilgilere göre, toplantının ardından TBMM'ye giden Ayna, Ahmet Türk'ten grubu iptal etmesini istedi.

Türk de, "Zaten grup, yaptığınız basın toplantısı nedeniyle anlamını kaybetti." karşılığını verdi.

Dünkü toplantıda ise ayrışma daha da netleşti. Emine Ayna'nın yanı sıra Gültan Kışanak, Ayla Akat Ata, Özdal Üçer ve Şerafettin Halis toplantıya katılmadı.

Şahin grubunun, partinin kapalı toplantılarında Ahmet Türk, Sırrı Sakık ve Aysel Tuğluk'un başını çektiği ılımlılar grubuna yönelik sert eleştirilerde bulundukları belirtiliyor.