BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.404,87
HABER /  SPOR

Aslan kupaya veda etti

Ali Sami Yen'de G.Birliği ile berabere kalan G.Saray Türkiye Kupası'na yarı finalde veda etti.

Abone ol

Haftalardır tek farklı galibiyetlerle idare eden Galatasaray, G.Birliği ile baş edemedi. Başkent ekibi evindeki 1-0'ın avantajıyla finale kaldı. Pozisyon üretemeyen Cimbom'un kupa hasreti üç yıla çıktı..

G.SARAY: 1-1 :G.BİRLİĞİ 

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Hüseyin Göçek, Cemal Bingül, Mustafa İspiroğlu

Galatasaray: Aykut, Sabri, Servet, Emre, Volkan, Ayhan, Lincoln, Mehmet Topal, Arda, Nonda, Hakan Şükür

Gençlerbirliği: Recep, Ergün, Kahe, Mehmet Çakır, El Saka, Ferhat, Addo, Hakan, Tuna, Erhan, Kerem

MAÇIN İLK YARISI

3. dakika. Maçta ilk dakikalar orta saha mücadalesi şekilde geride kaldı.

4. dakika. G.Saray sol kanattan Lincoln ile serbest vuruş kullandı. Ön direğe inen topa Hakan Şükür'den önce G.Birliği savunması kafayı vurarak karşıladı.

7. dakika. G.Saray atağında sol kanattan ceza sahasına sokulan Lincoln uzaktan kaleye sert bir şut çıkarttı. Recep soluna iyi uzanarak topu son anda karşıladı. Altıpas üzerinde boşta kalan topa Hakan Şükür hareketlendi. Tuna yerinde bir müdahale ile rakibinin pozisyonunu bozarak kalesinde gole izin vermedi.

10. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik sürüyor. İki takımda orta sahada birbirine üstünlük sağlayabilmiş değil.

12. dakika. G.Saray atağı sağ kanattan devam etti. Sabri ceza sahasına etkili bir orta kesti. Hakan Şükür yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

15. dakika. G.Saray gol için bu bölümlerde baskısını artırdı. Sağ kanattan Lincoln'ün ceza sahasına kestiği topu El Saka ayak koyarak kornere çeldi.

Lincoln'ün arka direğe kestiği topu Sabri çıkmadan kontrol etti. Bu futbolcunun altıpas içine havalandırdığı topa Hakan Şükür'den önce Addo kafayı vurarak tehlikeyi bir kez daha korner ile uzaklaştırdı.

25. dakika. Mücadelede golsüz eşitlik sürüyor. G.Saray'ın gol için atakları var.

30. dakika. G.Birliği atağı sağ kanattan etkili gelişti. Savunmanın arkasına atılan pasa Kahe hareketlendi. Kaleci Aykut çıkarak rakibinin ayağındaki topa müdahele etmek isterken Kahe yerde kaldı. Hakem bu kritik pozisyon için devam dedi. Boşta kalan topu sıfırdan Erhan kale sahasına çevirmek istedi. G.Saray savunması araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

34. dakika. G.Saray sağ kanattan Lincoln ile serbest vuruş kullandı. Kale sahasına inen topa Servet yükseldi. Savunmanın dokunduğu meşin yuvarlak yükseklik kazanarak kalenin az farkla yanından kornere çıktı.

38. dakika. G.Saray bu kez Lincoln ile rakip kaleyi yokladı. Sağdan ceza sahasına sokulan Brezilyalı yıldız sürpriz bir şut çıkarttı. Yerden seken meşin yuvarlağı Kaleci Recep son anda uzanarak kornere çeldi.

40. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için son 5 dakika. 0-0'lık eşitlik var.

45. dakika. Ali Sami Yen'deki karşılaşmada ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika gösterdi.

45+1. dakika. G.Birliği atağı sağ kanattan etkili gelişti. Mehmet Çakır'ın pasıyla ceza sahasına çarprazdan giren Kahe sert vurdu. Top üstten auta çıktı.

Uzatmalarda gol olmadı. Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında G.Saray ve G.Birliği ilk 45 dakikada soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gittiler.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya G.Saray başladı...

49. dakika. G.Saraya atağında Lincoln üst üste çalımlarla ceza sahasına sokulduğu sırada yerden şutunu çıkarttı. Recep köşeye giden topa iyi uzanarak kontrol etti.

52. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik sürüyor. Tempo G.Birliği'nin istediği şekilde sürüyor. Başkent ekibi her türlü beraberlikte tur atlayacak. G.Saray'a Kupa'da finale kalmak için en az 2 farklı galibiyet gerekiyor.

57. dakika. G.Saray atağı sol kanattan tehlikeli gelişti  Lincoln'ün çarprazdan ceza sahasına sokulup bıraktığı topa Nonda vurdu. Savunmadan seken top altıpas içindeki Hakan Şükür'de kaldı. Bu anda yan hakemin Şükür için ofsayt bayrağı kalktı.

60. dakika. G.Birliği'nde Ferhat yerini Mehmet Nas'a bıraktı. Hakan'da yerini Engin'e bıraktı.

61. dakika. G.Birliği atağında sol kanattan Kahe ile duvar pası yapan Engin ceza sahasının çarprazından sert vurdu. Aykut yerden sekip köşeye giden topu güçlükle karşıladı. Boşta kalan topu G.Saray savunması uzaklaştırdı.

62. dakika. G.Saray'da Servet yerini Okan Buruk'a bıraktı.

62. dakika. G.Birliği orta sahada kaptığı toplarla G.Saray kalesine etkili gelmeye başladı. Engin topla ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcu sağından bindiren Mehmet Nas'a pasını bıraktı. Nas ceza sahasına girdiği anda yerden şutunu attı. Aykut bir kez daha iyi uzanıp gole izin vermedi.

64. dakika. G.Saray'da Hakan Şükür yerini Ümit Karan'a bıraktı.

67. dakika. G.Birliği atağı sağ kanattan etkili gelişti. Kahe savunmanın arkasına Engin'i kaçırdı. Bu futbolcu Kaleci Aykut ile karşı karşıya pozisyonda zayıf bir şut çıkarttı. Top Aykut'un ellerinde kaldı.

70. dakika. G.Saray atağı sol kanattan etkili gelişt. Volkan'ın pasında ceza sahasına topla giren Arda kale sahasına ortasını yaptı. Bu pozisyonda top G.Birliği'nde El Saka'nın eline çarptı. Hakem tartışılacak bir kararla devam dedi.

72. dakika. G.Birliği'nde Erhan rakibine yaptığı faul sonrası sarı kartı gören isim oldu.

73. dakika. G.Saray'a tura ortak olmak için gol gerekiyor. Sarı-Kırmızılı ekip rakip kalede gol bulmak için baskı kurmak istediği anlarda kalesinde büyük tehlikeler yaşadı. G.Birliği ileri uçu net fırsatlardan sonuç alamadı.

Bu dakikada sol kanattan gelişen G.Saray atağında Arda kale sahasına ortasını yaptı. Arka direkte Ümit Karan kafayı vuramadı. Top yandan auta çıktı.

75. dakika. Karşılaşmada son 15 dakikaya 0-0'lık eşitlikle girildi. Bu sonuç G.Birliği'ni Türkiye Kupası'nda finale taşır.

GOL... 76. dakika. G.Birliği sağ kanattan Engin ile köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına inen topu El Saka kafa ile Tuna'ya indirdi. Tuna sırtı kaleye dönük pozisyonda rövaşata ile topu kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak Kaleci Aykut'un bakışları arasında direğin dibinden G.Saray ağlarıyla buluştu.

G.Birliği Tuna'nın şık golüyle Ali Sam Yen'de G.Saray karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

79. dakika. G.Saray'da Ayhan Akman yerini Barış Özbek'e bıraktı.

80. dakika. Karşılaşmada son 10 dakikaya girildi. Maçın artık uzama şansı ortadan kalktı. G.Saray'a turu geçmek için en az 3 gol lazım. G.Birliği Türkiye Kupası'nda finale çıkmaya çok yakın.

82. dakika. G.Birliği'nde Kahe yerini İsaac'a bıraktı.

84. dakika. G.Birliği'nde Kerem sarı kart gören isim oldu.

85. dakika. Maçta son 5 dakika. G.Birliği'nin G.Saray karşısında 1-0'lık üstünlüğü var. Sarı-Kırmızılı ekip bugün kendisinden beklenilen futboldan çok uzak bir görüntü ortaya koydu. G.Birliği daha derli toplu daha tehlikeli ataklar geliştiren taraftı. Başkent ekibi Kupa'da tura yakın olan taraf.

88. dakika. G.Birliği'nde El Saka sarı kart gördü.

89. dakika. G.Saray sağ kanattan serbest atış kazandı. Topun gerisine Lincoln geçti. Brezilyalı futbolcunun şutunda meşin yuvarlak barajdan geri döndü.

GOL... 90. dakika. G.Saray Ümit Karan'ın golüyle G.Birliği karşısında skoru 1-1 yaptı.

Sol kanattan Arda'nın ceza sahasına kestiği ortayı G.Birliği savunması uzaklaştıramadı. Altıpas üzerinde topu önünde bulan Ümit Karan sert vurdu. Meşin yuvarlak üst ağlara takıldı.

G.Saray, G.Birliği karşısında Ümit Karan'ın golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı.

Maçta normal süre tamamlandı Hakem uzatma süresini 4 dakika olarak gösterdi.

90+1. dakika. G.Saray'da Ümit Karan sarı kart gören isim oldu.

90+4. dakika. G.Saray atağında Lincoln ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

Lincoln'ün köşe vurduğu topu Recep harika uzanarak kurtardı. G.Saray penaltıyı gole çeviremedi.

Hakem bu atıştan sonra maçtaki son düdüğünü çaldı. G.Saray evinde G.Birliği ile 1-1 berabere kaldı.

Başkent'teki karşılaşmayı 1-0 kazanan G.Birliği, rövanşta 1-1'lik skorla Türkiye Kupası'nda G.Saray'ı eleyerek finale çıkmayı başardı.