BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.396,19
HABER /  EKONOMİ

Koç, GAPı gapmaya karar verdi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, GAP bölgesinde yapacakları yatırımları açıkladı.

Abone ol Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 5 yıl içinde GAP bölgesine 84 milyon dolarlık yatırım yaparak, yılda 1 milyon ton domates işler hale geleceklerini söyledi. Koç, "Bölgeden yıllık 150 milyon dolarlık domates ürünü ihraç edeceğiz" dedi.

KOÇ
Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, önümüzdeki 5 yılda bölgeye 84 milyon dolarlık yatırım yaparak 1 milyon ton domates üretir ve işler hale geleceklerini söyledi. Koç, GAP bölgesinden yıllık 150 milyon dolarlık domates ürünü ihracatı yapacaklarını belirtti.

Koç 5 yıllık hedefini şu sözlerle açıkladı:

"
Önümüzdeki 5 yılda bölgeye 84 milyon dolarlık yatırım yaparak 1 milyon ton domates üretir ve işler hale geleceğiz. Urfa’daki Harranova tesisimizi ise Avrupa’da birinciliğine taşıyacağız."

Doğu ve Güneydoğumuz varsa biz de varız

VEHBİ Koç’un ’Ülkem varsa ben varım’ sözünün Koç Topluluğu’nun temel ilkelerinden olduğunu ve bu sözü Türkiye’nin her bölgesi için yeniden tekrar edebileceklerini vurgulayan Mustafa Koç, "Doğu ve Güneydoğu Anadolumuz varsa biz varız. Koç Grubu olarak en az 50 yıldır bu bölgede varız. Bayiliklerimizle, acentelerimizle, yetkili servislerimizle varız ve büyüyerek var olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.